Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε ακόμη μία δυνατή εμφάνιση στα Dromia 2026, που έγιναν το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Βάρη, φτάνοντας στα 8,54 μέτρα. Η επίδοση, ωστόσο, δεν αναγνωρίζεται ως κανονική, καθώς σημειώθηκε με ευνοϊκό άνεμο +4,3 μ./δ., πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Ο Γρεβενιώτης Ολυμπιονίκης του μήκους ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8,23 μ. με άνεμο +3,7, συνέχισε με το εντυπωσιακό 8,54 μ. στη δεύτερη προσπάθεια και στην τρίτη προσγειώθηκε στα 8,42 μ., επίσης με ευνοϊκό άνεμο +2,3. Στη συνέχεια είχε τρία άκυρα, ουσιαστικά ανολοκλήρωτα, άλματα.
Ο δυνατός άνεμος επηρέασε συνολικά τη διοργάνωση, καθώς αρκετές επιδόσεις δεν μπορούσαν να καταγραφούν ως κανονικές. Στην περίπτωση του Τεντόγλου, το 8,54 μ. επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, χωρίς όμως να προσμετρηθεί στις επίσημες επιδόσεις της χρονιάς λόγω των συνθηκών.
Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ο επόμενος αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη εβδομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Μ. Τεντόγλου: «Δεν με νοιάζει ούτε η νίκη, ούτε η επίδοση μου – Ένιωσα ότι σήμερα δεν βρήκα το άλμα μου»
































