Σε έναν αγώνα πολύ διαφορετικό από εκείνους των μεγάλων σταδίων συμμετείχε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος βρέθηκε στο «Γκαλά Αλμάτων στον Κήπο» στην Παλλήνη και έφτασε στα 6,29 μέτρα, καταγράφοντας νέο άτυπο «ρεκόρ κήπου».
Η ιδιαίτερη διοργάνωση πραγματοποιείται στον κήπο του βετεράνου αθλητή Γιώργου Δεμένεγα, στην περιοχή Μπαλάνα της Παλλήνης. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένας μικρός αυτοσχέδιος αγωνιστικός χώρος, με διάδρομο φόρας, σκάμμα με άμμο και καρέκλες για τους θεατές.
Το «Γκαλά Αλμάτων στον Κήπο» ξεκίνησε το 2012, όταν ο Γιώργος Δεμένεγας, έπειτα από περιπέτεια υγείας, αποφάσισε να διοργανώσει έναν αγώνα συνδυάζοντάς τον με μια συνάντηση φίλων και ανθρώπων του στίβου. Έκτοτε η διοργάνωση επαναλαμβάνεται, διατηρώντας τον ανεπίσημο και παρεΐστικο χαρακτήρα της.
Ο Τεντόγλου έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε μια συμβολική εμφάνιση. Με άλμα 6,29 μέτρων προκάλεσε τα σχόλια και τα πειράγματα όσων βρίσκονταν γύρω από το σκάμμα.
Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα που ακούστηκε την ώρα της προσπάθειάς του: «Ρίξτε τη μάντρα, θα βγει απ’ έξω», αποτυπώνοντας το χαλαρό κλίμα της διοργάνωσης.
Η παρουσία του κορυφαίου Έλληνα άλτη έδωσε μεγαλύτερη προβολή σε έναν αγώνα που μπορεί να απέχει αρκετά από τις επίσημες διοργανώσεις, διατηρεί όμως στο επίκεντρο την επαφή των ανθρώπων του στίβου και την αγάπη για το άθλημα.






























