Μπαίνει σε μια σειρά, το θέμα της οργάνωσης στο πεδίο της εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις του Ν. Κοζάνης που ασχολούνται με την αγροδιατροφή. Με τις υψηλού συμβολισμού, και μεγάλης πρακτικής αποτελεσματικότητας κινήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης, το τοπίο δείχνει να αλλάζει.
Πρώτα, με το μεγάλο event στο οποίο φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις από την Ευρώπη και την Αμερική, στο οποίο event έγιναν επαφές και κλείστηκαν συμφωνίες για εξαγωγές προϊόντων του Νομού Κοζάνης στην άλλη άκρη του κόσμου.
Μετά, με τη συνεχή και οργανωμένη παρουσία επιχειρήσεων του τόπου μας, σε μεγάλες (κλαδικές και γενικές) εκθέσεις, με τη φροντίδα και την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρίου. Σε αυτό, έπαιξε ρόλο και η αποκατάσταση του κύρους του ΕΒΕ Κοζάνης απέναντι στη ΔΕΘ-HELEXPO, καθώς πλέον έχουν εκλείψει οι μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις του παρελθόντος, προς τον “εθνικό” εκθεσιακό φορέα.
Τέλος, με τη δημιουργία της αισθητικά και λειτουργικά πρωτοπόρας διαδικτυακής πύλης του ΕΒΕ Κοζάνης για τις εξαγωγές. Η πύλη fnbkozani.gr που από προχθές είναι στον αέρα, αποτελεί μια επαγγελματικού επιπέδου business portal. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα παρουσιάζει τις εταιρείες της περιοχής και τα προϊόντα τους και θα λειτουργεί ενισχυτικά στις εταιρικές ιστοσελίδες, και θα περιλαμβάνει και B2B FORUM όπου οι αγοραστές θα μπορούν να γνωρίσουν το σύνολο των προϊόντων της περιοχής.
Ο σκοπός και αυτής της ενέργειας σε συνδυασμό και με τις άλλες είναι να δημιουργηθεί η εικόνα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας ως μιας περιοχής που παράγει εκλεκτά τρόφιμα ανώτερης ποιότητας. Ο στόχος άλλωστε της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, είναι να γίνει ο φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις των εταιριών του αγροδιατροφικού κλάδου.
Υπάρχει και συνέχεια. Για το άμεσο μέλλον, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τα 4 Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας και υπό την σκέπη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μεγάλο εκθεσιακό πλάνο για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της περιοχής, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό διεθνών εκθέσεων, με τον όσο το δυνατόν βέλτιστο και οργανωμένο τρόπο, αλλά και με επαγγελματισμό ανάλογο με αυτόν που αρμόζει στα υψηλής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας.