Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την πρόταση ψηφίσματος για τη μεταλιγνιτική περίοδο – Οι θέσεις των παρατάξεων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την πρόταση ψηφίσματος για τη μεταλιγνιτική περίοδο – Οι θέσεις των παρατάξεων (video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η πρόταση ψηφίσματος του δήμου Κοζάνης για τη μεταλιγνιτική περίοδο, πρόκειται να συζητηθεί στο αποψινό (κεκλεισμένων των θυρών) δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, με την δημοτική κίνηση «Τόπος να ζεις» να έχει καταθέσει ήδη σήμερα στο δημόσιο διάλογο τη δική της πρόταση για το θέμα. Προηγήθηκε μια περίοδος διαβουλεύσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την πρόταση που κατατίθεται σήμερα, να προωθείται, έπειτα και στα αρμόδια υπουργεία.

Η πρόταση διαρθρώνεται σε τρεις άξονες και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λ. Μαλούτας ο πρώτος άξονας αφορά γενικότερα τον ενεργειακό άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, με ευρύτερες παρεμβάσεις για έργα  παρεμβάσεις της περιφέρειας ή του κράτους (κίνητρα για την περιοχή για επενδύσεις, οδικοί άξονες, αρδευτικά κ.ο.κ.). Ο δεύτερος άξονες σχετίζονται με την αστική αναβάθμιση της Κοζάνης, ώστε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες. Ο τρίτος άξονας σχετίζεται με τις προτάσεις του δήμου για την ανάδειξη του δήμου σαν brand name στις ΑΠΕ, αειφορίας και προστασίας περιβάλλοντος.

Για τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση, ο κ. Μαλούτας σχολίασε πως έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και έγινε και τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μουσουρούλη  ώστε η κοινή δουλειά που γίνεται με τις τρεις τηλεθερμάνσεις να αποτελέσει το «επόμενο σκαλοπάτι» να χτιστεί το μνημόνιο συνεργασίας. Βασικοί πυλώνες είναι δύο: Η τροφοδοσία με ασφάλεια ης τηλεθέρμανσης για να καλύπτει υφιστάμενα δίκτυα και επεκτάσεις και η πιθανότητα για άλλες επεκτάσεις λ.χ. Μαυροδέντρι αλλά και να συνεχίσει να παραμείνει εκλυστική η τηλεθέρμανση στους καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λ. Ιωαννίδης τόνισε πως η πρόταση της παράταξης είναι αρκετά διαφορετική από της δημοτικής αρχής, έχει διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετική στόχευση  και οπτική. «Εμείς ως παράταξη που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες καταθέσαμε σήμερα μια πρόταση που κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο και βλέπει ολιστικά το ζήτημα που έχουμε να διαχειριστούμε. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη κατάσταση, απαιτείται συντονισμός, πολιτική και κοινωνική συνοχή και μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να πράξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά», Ευάγγελος Σημανδράκος τόνισε πως έγινε μια πολύ σοβαρά από τη δημοτική αρχή στη συγκρότηση της πρότασης στην οποία όλοι συνέβαλαν. Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις έξυπνες πόλεις, με τον ίδιο να τονίζει πως είναι αξιόλογη και συμπεριλαμβάνει αρκετά θέματα από όλες τις παρατάξεις, και από τη δική του, με τον ίδιο να τονίζει πως εννοείται ότι θα την υπερψηφίσει.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νόντας Στολτίδης τόνισε πως η παράταξη έχει τονίζει εξ αρχής ότι «στη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μας θάψουμε δεν μπαίνουμε», σχολιάζοντας πως από όταν ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές προθέσεις βγήκαν συμπεράσματα. «Δεν έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά με τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα», τόνισε, λέγοντας πως η πολιτική αυτή θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και την ενεργειακή αυτάρκεια, λέγοντας πως ο σχεδιασμός εξαρτά τη χώρα μας ενεργειακά. Επίσης, τόνισε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, αλλά ετοιμάζουν έναν «νέο εργασιακό μεσαίωνα», και όλα αυτά θα είναι εις βάρος του λαού.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

297 νέα κρουσματα σήμερα Κυριακή στη χωρα- Μειωμένα και στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Chef-T-Elia: Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στην «καρδιά» της Πτολεμαΐδας Ελεύθερος με ...