Την ίδια ώρα που προεξοφλείται η αποχώρηση της τάσης Αχτσιόγλου μέσα στο Σαββατοκύριακο- συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, του Αλέξη Χαρίτση και του Δημήτρη Τζανακόπουλου- μόνο βέβαιο δεν είναι ότι θα την ακολουθήσουν όλοι όσοι την υποστήριξαν μέχρι και σήμερα.
Όπως, μάλιστα, πληροφορεί το CNN Greece, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα την ακολουθήσουν και οι επτά βουλευτές που συνυπέγραψαν το κείμενο της τάσης την περασμένη Κυριακή- Σία Αναγνωστοπούλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, πέρα από τους Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τζανακόπουλο.
Το ίδιο έωλο είναι αυτή τη στιγμή και αν ακολουθήσουν το δρόμο της αποχώρησης από το κόμμα και άλλοι βουλευτές που δεν υπέγραψαν το κείμενο, είτε αποχώρησαν από την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο είτε όχι.
Όπως κι αν έχει, αν οι αποχωρούντες της τάσης Αχτσιόγλου είναι λιγότεροι από οκτώ δεν προκύπτει η δυνατότητα συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας με πλήρη δικαιώματα- απαιτούνται τουλάχιστον δέκα- ούτε με τη δεδομένη σύμπραξή τους με Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα που ήδη αποχώρησαν.
Χωρίς πολιτικό υπόβαθρο η συνάντηση Τσίπρα – Σακελλαρίδη
Όσον αφορά, εξάλλου, το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακκελαρίδη, εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας διαβεβαιώνουν ότι δεν πρέπει να του δίνουμε πολιτικό υπόβαθρο.
Το ίδιο ισχύει και για τη φημολογία περί κομματικής ενεργοποίησης του κ. Σακελλαρίδη, η συνεργασία του οποίου με γνωστό επιχειρηματία και των ΜΜΕ διακόπηκε λίαν εσχάτως.
Σκέψεις για μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ από την Κουμουνδούρου
Όπως πληροφορούμαστε, επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν στέκεται μόνο στον εμπλουτισμό του isyriza και με άλλες λειτουργίες, πέραν της νεοσύστατης πλατφόρμας υποβολής βιογραφικών για τη στελέχωση του κόμματος.
Έχει ήδη αναθέσει σε άτομο εμπιστοσύνης να διερευνήσει τη δυνατότητα μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από τα σημερινά ιστορικά γραφεία στην Κουμουνδούρου, αλλά και στη Λεωνίδου σε ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο ούτως ώστε να βρεθούν όλα τα τμήματα υπό μία σκεπή και να εξοικονομηθούν χρήματα από τον κομματικό προϋπολογισμό που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να συμβεί λόγω οικονομικής στενότητας.
Δεν είναι αρραγές το μέτωπο των υποστηρικτών του Κασσελάκη
Από την άλλη, μόνο αρραγές δεν είναι το μέτωπο των υποστηρικτών του νέου προέδρου, ιδίως μετά το «διχαστικό κι αχρείαστο» όπως το χαρακτηρίζουν δημοψήφισμα που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και τον ισχυρισμό του στην Κεντρική Επιτροπή περί πέμπτης φάλαγγας.
«Δεν σεβάστηκε ούτε τους ανθρώπους που τον στηρίζουν. Φυσικά και του δίνουμε πίστωση χρόνου, λέμε όμως όχι σε ένα αρχηγικό κόμμα», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας τον κ. Κασσελάκη να συγκροτήσει γρήγορα την ηγετική του ομάδα.
Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 23 με 25 Φεβρουαρίου.
Η εκκίνηση των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, καθώς και των θεματικών προσυνεδρίων θα γίνει το Σάββατο, ενώ η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί ξανά στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για τον ορισμό της Επιτροπής Θέσεων του Συνεδρίου και Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, τα περιφερειακά και θεματικά συνέδρια θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου και η τελευταία σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής με τη σημερινή της σύνθεση θα γίνει στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την έγκριση των κειμένων και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.