Αρχική > Slider > «Σύννεφα» στη λειτουργία της δομής εκπαίδευσης προσφύγων στην Αιανή, η οποία καθυστερεί χρονικά

«Σύννεφα» στη λειτουργία της δομής εκπαίδευσης προσφύγων στην Αιανή, η οποία καθυστερεί χρονικά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

«Σύννεφα» υπάρχουν πάνω από τη λειτουργία της δομής εκπαίδευσης των προσφύγων που φιλοξενούνται από την ΑΡΣΙΣ, στην Κοζάνη Κοζάνης. Μετά από συσκέψεις των αρμοδίων φορέων αποφασίστηκε πριν λειτουργήσει η δομή – η οποία σχεδιαζόταν να λειτουργήσει άμεσα- να επιτευχθεί κοινωνική συναίνεση με την τοπική κοινωνία, η οποία έχει εκφράσει τις αντιδράσεις εξαιτίας των  προβλημάτων που έχει αναφέρει ότι δημιουργούν οι νεαροί φιλοξενούμενοι, με καταγωγή από το  Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, το θέμα τέθηκε αρχικά σε μια πρώτη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Κοζάνης την προηγούμενη εβδομάδα παρουσία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης , την ΑΡΣΙΣ, την Αστυνομία, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιανής , τον Περιφερειακό Διευθυντή, ενώ ακολούθησε και μια δεύτερη συνάντηση χθες Πέμπτη, παρουσία  εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, του Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και του Εμπορικού Συλλόγου.

«Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό τμήμα, κατατέθηκαν οι προβληματισμοί και τα προβλήματα που φέρεται ότι υπάρχουν στη λειτουργία της Δομής. Εμείς προτείνουμε να δούμε το θέμα με ψυχραιμία», δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει πρωτοβουλία συνεννόησης μεταξύ των κάτοικων της περιοχής και της δομής, ώστε να διαχειριστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ειδικότερα για την εκπαίδευση των παιδιών, συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά πρέπει να εκπαιδευτούν, ωστόσο η έναρξή της να καθυστερήσει χρονικά, ώστε να πρυτανεύει ο διάλογος . «Αν δεν υπάρξει κοινωνική συναίνεση η δομή δεν μπορεί να υπάρξει», προσέθεσε ο δήμαρχος , λέγοντας πως στο τέλος θα κατανοήσουν όλοι ότι τα παιδιά πρέπει να μορφωθούν , καλώντας να αποφευχθούν οι εντάσεις.

(φωτο εξωφύλλου, fb ΑΡΣΙΣ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Κοζάνης)

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη