Εποχή παραγωγής του τσίπουρου και τα καζάνια της Πτολεμαΐδας πήραν κυριολεκτικά «φωτιά»!
Στο «ρακοκάζανο του Δημήτρη Καζαντζίδη η παράδοση συνεχίζεται με τους «μερακλήδες» της περιοχής, όπως ο Χρήστος Μάγγος, να επιλέγουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής του τσίπουρου.
Ο ίδιος ο κ. Καζαντζίδης δηλώνει λάτρης της τοπικής κουλτούρας , διατηρώντας το καζάνι του ατόφιο και όπως το παρέλαβε πριν πολλά χρόνια, αρνούμενος τους σύγχρονους τρόπους λειτουργίας του.
…και εκεί είναι λοιπόν που συναντά κανείς την αυθεντική ομορφιά της παράδοσης!
Όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί μία ιεροτελεστία που συνοδεύεται με άφθονους μεζέδες, χορό και τραγούδια, όσο το φρεσκοβρασμένο απόσταγμα ρέει απλώνοντας το άρωμα του γλυκάνισου παντού…