Εποχή παραγωγής του τσίπουρου και τα καζάνια της Πτολεμαϊδας πήραν κυριολεκτικά «φωτιά»!
Στο «ρακοκάζανο του Γιώργου Κοντοζίδη η παράδοση συνεχίζεται με τους «μερακλήδες» της περιοχής , όπως ο Χρήστος Μάγγος , να επιλέγουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής του τσίπουρου.
Ο ίδιος ο κ. Κοντοζίδης και ο πιστός συνεργάτης του Νέστωρας δηλώνουν λάτρεις της τοπικής κουλτούρας , λειτουργώντας το καζάνι επί πολλά χρόνια στην περιοχή.
Όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί μία ιεροτελεστία που συνοδεύεται με άφθονους μεζέδες , χορό και τραγούδια , όσο το φρεσκοβρασμένο απόσταγμα ρέει απλώνοντας το άρωμα του γλυκάνισου παντού , με τα …φυσικά γραδόμετρα να έχουν την τιμητική τους !
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ