«Μήλον της Έριδος» ο έλεγχος νομιμοποίησης των αντιπροσώπων
Το σήριαλ της πολύκροτης υπόθεσης του 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης συνεχίζεται. Η διορισμένη διοίκηση το συγκάλεσε ξανά για τις 9.30 π.μ. του Σαββάτου 24 Μαρτίου, μετά από δύο ακυρώσεις και συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια, αλλά οι ενδείξεις ότι μπορεί και πάλι να μην είναι ομαλή η διαδικασία ή και να μην πραγματοποιηθεί είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
Το συνέδριο προγραμματίστηκε να γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέματα της ημερήσιας διάταξης: Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού, Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2017, Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού 2018, Έγκριση Προγραμματισμού Δράσης 2018 και Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που αναμένεται να πυροδοτήσει πάλι εντάσεις είναι η επικύρωση των αντιπροσώπων. Την προηγούμενη φορά πριν λίγους μήνες είχαν επικυρωθεί 95 αντιπρόσωποι. Τώρα επειδή μεσολάβησαν εκλογές κάποιων σωματείων και κυρίως του «Σπάρτακου» που έχει πολλούς αντιπροσώπους, οι σύνεδροι αναμένεται να φτάσουν τους 128, σύμφωνα με την πρόταση που θα φέρει η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης.
Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, έγινε ο έλεγχος των δικαιολογητικών των σωματείων που είχαν αρχαιρεσίες το τελευταίο διάστημα. Η Ταξική Ενότητα ζήτησε από την πλειοψηφία να της δώσει τα έγγραφα των σωματείων που έκαναν εκλογές, για την πιστοποίηση του αριθμού των αντιπροσώπων, αλλά όπως υποστηρίζει δεν της δόθηκαν. Γι’ αυτό υπέβαλε γραπτή αίτηση, ώστε να της δοθούν τα έγγραφα μέχρι τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη του συνεδρίου του Σαββάτου.
Στελέχη της παράταξης του ΠΑΜΕ, κατέστησαν σαφές πως αν δεν τους δοθούν τα έγγραφα των σωματείων, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα και ο αριθμός των αντιπροσώπων, τότε θα προβούν σε ενέργειες με σκοπό την αποτροπή των εργασιών του συνεδρίου για άλλη μια φορά. Τα ίδια στελέχη έλεγαν πως «αν ποντάρουν ότι θα κουραστούμε και θα τους αφήσουμε να κάνουν συνέδριο με αμφισβητούμενους αντιπροσώπους κάνουν λάθος». Επίσης, υπογράμμισαν στην πλειοψηφία, πως αν υπάρξει ένσταση για τη συμμετοχή συνέδρων, θα πρέπει να τη θέσουν στην κρίση του σώματος. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά είχε υποβληθεί ένσταση, αλλά δεν τέθηκε στο σώμα, οπότε ακολούθησαν εντάσεις και το συνέδριο διακόπηκε.