Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης οι μαθητές των σχολείων- Προσομοίωση συνεδρίασης και γνωριμία με τους θεσμούς του Δήμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης οι μαθητές των σχολείων- Προσομοίωση συνεδρίασης και γνωριμία με τους θεσμούς του Δήμου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με στόχο να φέρει πιο κοντά στους θεσμούς, κάθε πολίτη και ειδικά τους νέους, ο Δήμος Κοζάνης ξεκινάει από τη Δευτέρα το πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών και σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου, Νούλας Τουμπουλίδου, όπως σας είχε ενημερώσει αναλυτικά με προηγούμενα δημοσιεύματα ο «Π».

«Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σκέφτονται ζητήματα του τόπου μας και να συμμετέχουν στη διαδικασία των οργάνων όπου παίρνονται οι αποφάσεις», τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος επισκέψεων σχολείων στο Κοβεντάρειο.

Μαθητές δημοτικών σχολείων θα επισκέπτονται πρωινές ώρες την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήματα στο Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους για θέματα που τους απασχολούν.

Όσο αφορά του μαθητές των λυκείων στόχος είναι να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και να παρακολουθήσουν μία κανονική συνεδρίαση όπου θα μπορούν να παρεμβαίνουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Μία ακόμα καινοτομία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι και η συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις, κίνηση που εντάσσεται στα πλαίσια μη αποκλεισμού καμίας κοινωνικής ομάδας από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου το Κοβεντάρειο θα επισκεφθούν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, ενώ συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 376 μαθητές.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας