Πρώτο θέμα στη λίστα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, βρίσκεται το ζήτημα της Τηλεθέρμανσης Δρεπάνου, μετά το αίτημα το οποίο κατέθεσαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Όπως σας ενημέρωσε από την προηγούμενη εβδομάδα ο «Π», στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε συγκεκριμένο αίτημα για κατεπείγουσα συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Τηλεθέρμανση Δρεπάνου, μετά από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Κορωνίδη.
Ο καταγόμενος από το Δρέπανο δημοτικός σύμβουλος, συγκέντρωσε όλες τις υπογραφές τις διαθέσιμες υπογραφές της αντιπολίτευσης, καταθέτοντας στη συνέχεια το αίτημα για συζήτηση επί του θέματος το οποίο έρχεται με τίτλο «Εξελίξεις σχετικά με την Τηλεθέρμανση της Δημοτικής Κοινότητας Δρεπάνου. Ενέργειες εκ μέρους του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ».
Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Κορωνίδης, με το κείμενο της εισήγησής του να έχει φτάσει ήδη στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει την Τρίτη στις 7μ.μ.
Η αντιπολίτευση θα αναζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, η οποία δείχνει να προωθεί περισσότερο κάποιες εναλλακτικές προτάσεις και όχι την παροχή τηλεθέρμανσης με τον αγωγό διασύνδεσης της ΣΗΘΥΑ που θα περάσει μέσα από τον οικισμό του Δρεπάνου.
Η δημοτική αρχή αναμένεται να υπεραμυνθεί των επιλογών της και των δημόσιων τοποθετήσεων του τελευταίου διαστήματος, δείχνοντας έντονα και στους προκατόχους της για έλλειψη ενεργειών.