Στο γιορτινό φεστιβάλ γεύσεων «Christmas Food Festival», που διοργανώθηκε με την σφραγίδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» συμμετείχε με αξιόλογες επιχειρήσεις – μέλη του κλάδου τροφίμων – ποτών το Επιμελητήριο Κοζάνης, με τη στήριξη της Αστικής του εταιρίας «για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας Ν. Κοζάνης» (ΑΕΠΕΚ) στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo» στο Μαρούσι.
Είναι η δεύτερη φορά που το Επιμελητήριο Κοζάνης λαμβάνει μέρος σε έκθεση – φεστιβάλ του «Αθηνοράματος». Η πρώτη σημειώθηκε στο Γκάζι το Μάιο του 2015 και αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Με περισσότερους από 350 διαφορετικούς εκθέτες και 20.000 επισκέπτες δικαίως θεωρήθηκε από διοργανωτές και εκθέτες ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.
Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι συμμετέχοντες παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων παρουσίασαν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). Παράλληλα, με τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης παρουσιάστηκαν από γνωστούς Σεφ, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6/12/2015, εκδηλώσεις «live Cooking», με δημιουργικές μαγειρικές προτάσεις της Κοζανίτικης κουζίνας στους χιλιάδες επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο χώρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο συντοπίτης μας γνωστός Σεφ, Κώστας Κολιός, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού κοινού -και όχι μόνο- που επισκέφθηκε το φεστιβάλ, με επαναλαμβανόμενες γευσιγνωστικές επιδείξεις που ξεκίνησαν από το πρωί για να τελειώσουν αργά το βράδυ και έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πλήρη κουζινικό εξοπλισμό και μπουφέ παρουσίασης, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις του Νομού μας και τοπικά «πιάτα» που παρασκευάστηκαν με αγνά Κοζανίτικα υλικά.
Την Κυριακή από τις 16:00 μ.μ έως τις 19:00 μ.μ, μαγείρεψε με προϊόντα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης ο Σεφ, Αριστοτέλης Ζέρβας, ο οποίος προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία γευστικής απόλαυσης από λαχταριστά, πεντανόστιμα, παραδοσιακά αλλά και «γκουρμέ» εδέσματα,- όλα μα όλα με «άρωμα» Π.Ε. Κοζάνης,- συνέβαλε να γίνουν γνωστά τα τοπικά μας προϊόντα και ανάρπαστα από τους επισκέπτες καταναλωτές.
Έτσι το Christmas Food Festival θεωρήθηκε από όλους ότι ξέφυγε από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών, που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, και αποτέλεσε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το Επιμελητήριο και την ΑΕΠΕΚ, που από την αρχή της δημοσιοποίησης της έκθεσης κάλεσαν με Δημόσια ανακοίνωση τα μέλη να δηλώσουν συμμετοχή.
Στα καλαίσθητα περίπτερα της ΑΕΠΕΚ, όπου φιλοξενήθηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις με τα αξιόλογα τοπικά προϊόντα τους, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6/12/2015 βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επιδείξεων γευσιγνωσίας κάλεσε το κοινό, τους εκατοντάδες επισκέπτες που συνωστίστηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο για τη γευσιγνωσία χώρο για να γευθούν αυθεντικές Κοζανίτικες γεύσεις, να στηρίξουν με τις αγορές τους τα Ελληνικά προϊόντα και τις αγνές και ανώτερες ποιοτικά τοπικές παραγωγές, όπως είναι τα τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, “γιατί ο τόπος μας θα πάει μπροστά μόνο αν όλοι πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας μας και στηρίξουμε την παραγωγή και την εγχώρια επιχειρηματικότητα.”