Στις 23 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών κομματικών οργάνων της ΝΔ, ανά την Επικράτεια, εν όψει και του συνεδρίου που ακολουθεί.
Πρόεδροι ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ, μέλη των οργάνων, καθώς και σύνεδροι θα εκλεγούν από τη συγκεκριμένη ανοιχτή διαδικασία, με την ψηφοφορία να διεξάγεται δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά.
Για τη ΔΕΕΠ Κοζάνης τα κομματικά στελέχη δεν έχουν ανοίξει ακόμα πλήρως τα χαρτιά τους, με τις συζητήσεις όμως να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στη βάση της βολιδοσκόπησης προθέσεων.
Είναι αλήθεια πως το ενδιαφέρον δεν είναι όπως σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, ενώ όλοι περιμένουν και τις ενδεχόμενες κινήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος και κυρίως των Βουλευτών, αλλά και ανθρώπων που κατέχουν υψηλές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και διαχρονικά κινούνται στο παρασκήνιο τέτοιων διαδικασιών.
Στον «Π» έχουν φτάσει πληροφορίες για ονόματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν ως υποψήφιοι Πρόεδροι της ΔΕΕΠ Κοζάνης, χωρίς όμως κάτι να έχει κλειδώσει και τις ισορροπίες να διαμορφώνονται με αργούς ρυθμούς.
Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο η νυν Πρόεδρος, Θωμαή Ζαρκοδήμου, θα επιδιώξει να συνεχίσει τη θητείας, με πολλά στελέχη να επιδιώκουν η ΔΕΕΠ να αποκτήσει εκ νέου ισχυρή εκπροσώπηση στο δημόσιο διάλογο σε μια πολιτική συγκυρία όπου η ΝΔ τοπικά, καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες πιέσεις λόγω των κυβερνητικών επιλογών για την απολιγνιτοποίηση, την πορεία της Δίκαιης Μετάβασης, την καύση απορριμμάτων κ.α.
Στο site του κόμματός nd.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις Εγκυκλίους των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.