Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στα …κάγκελα ο κλάδος της εστίασης: Διαμαρτυρία επαγγελματιών της Εορδαίας για το «κόψιμο» από την επιστρεπτέα – Σωματείο Κοζάνης: «Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας»

Στα …κάγκελα ο κλάδος της εστίασης: Διαμαρτυρία επαγγελματιών της Εορδαίας για το «κόψιμο» από την επιστρεπτέα – Σωματείο Κοζάνης: «Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Στα …κάγκελα είναι οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, η πλειοψηφία των οποίο αδυνατούν, πλέον και στο ελάχιστο να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους και να επιβιώσουν.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες της εστίασης πανελλαδικά, θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης».

Όπως ήδη έχει γράψει ο «Π» το Σωματείο της Εστίασης στην Κοζάνη «ΕΡΜΗΣ», συμμετέχει στην πανελλήνια δράση που αποφασίστηκε για τις 10 Φεβρουαρίου. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το σωματείο τονίζει πως ο «όλεθρος» δεν αντιμετωπίζεται με υποσχέσεις, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό», και αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή. Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στο Δημαρχείο Κοζάνης Ώρα 10.00 πμ Πάρτε τα κλειδιά – Δώστε μας πίσω τις ζωές μας – Ανοίξτε το οξυγόνο».

Την κατάσταση ήρθε να επιβαρύνει το «κόψιμο» του μεγαλύτερου ποσοστού των επαγγελματιών της εστίασης από την 5η επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και ο «αποκλεισμός» όπως λένε από τα προγράμματα στήριξης και ενίσχυσης επιχειρήσεων.
Το ίδιο πρόβλημα με το «κόψιμο» επιχειρήσεων από την 5η επιστρεπτέα προκαταβολή αντιμετωπίζουν και επαγγελματίες της Εορδαίας. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Π. Κάλφας, σχετικά, αρκετές νέες επιχειρήσεις, ή επιχειρήσεις που δεν είχαν ίσως τους προβλεπόμενους τζίρους, βγήκαν «εκτός» του μέτρου, ενώ κάποιες δεν έπαιρναν τα 535 ευρώ που προβλεπόταν ως ενίσχυση. Κάποιοι εξ αυτών που δεν έλαβαν την επιστρεπτέα, θα ακολουθήσουν τον δρόμο των διοικητικών δικαστηρίων.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του κλάδου της εστίασης από την Εορδαία, στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης, ο κ. Κάλφας απάντησε πως το σωματείο για την ώρα δεν έχει λάβει συλλογικά κάποια τέτοια απόφαση, ωστόσο επισημαίνει πως ήδη ο κλάδος συμμετείχε δυναμικά στην πρόσφατη αυτοκινητοπομπή – διαμαρτυρία που έγινε στην Πτολεμαΐδα. Ο κλάδος στην περιοχή ζητάει στήριξη, καθώς η Εορδαία βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθησαν 2 ακόμα μέλη εγκληματικής ομάδας – Για τις υποθέσεις κλοπών χαλκού που εξιχνίασε η Ασφάλεια Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν την Πέμπτη (16-09-2021) το πρωί στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο (2) Έλληνες, ηλικίας ...