Εκδήλωση – θεσμό που φιλοδοξεί να ενώσει τους 96 Ποντιακούς Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου ετοιμάζει ο ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Πολύκαρπος Σαββίδης σε συνέντευξή του στην Αναστασία Κοτζακόλιου και την εκπομπή της “ΡΑΔΙΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 21:00, στο Οικογενειακό Κέντρο «Ακρίτας» στα Αλωνάκια Κοζάνης, σε έναν χώρο που επελέγη λόγω της κεντρικής του θέσης, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις συλλόγων από Γιάννενα, Φλώρινα, Γρεβενά και ολόκληρη την περιφέρεια.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των σωματείων, η ανταλλαγή προβληματισμών και ιδεών, καθώς και η επιβράβευση ανθρώπων που προσφέρουν διαχρονικά στον ποντιακό πολιτισμό. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται κοπή βασιλόπιτας, βράβευση συντελεστών του 19ου Φεστιβάλ ΠΟΕ και του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ ΣΠΟΣ και ζωντανή ποντιακή μουσική από καλλιτέχνες της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.
Ο Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία στήριξης των πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία χαρακτήρισε «οξυγόνο του πολιτισμού», επισημαίνοντας ότι η λειτουργία τους βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και στο φιλότιμο των μελών. Όπως τόνισε, μέσα από τους συλλόγους μεγαλώνουν τα παιδιά, γνωρίζουν τις ρίζες και τις αξίες τους και διατηρούν ζωντανή την παράδοση.































