Σε ένα έγγραφο που είχε στείλει τον Μάιο του 2022 στον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, βρήκε την… αιτία του κακού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης επανήλθε δριμύτερος στα κοινωνικά δίκτυα και έτσι άνοιξε και πάλι ζήτημα ΟΠΕΚΕΠΕ.. Είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον Περιφερειάρχη σε μία εκτενή ανάρτηση, στην οποία ουσιαστικά συνδυάζει τα βοσκοτόπια, τον Γράμμο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την προσπάθεια να «θιγεί ως πρόσωπο» εννοώντας προφανώς τους ελέγχους που είναι σε εξέλιξη.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου βρέθηκε εν μέσω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαιτίας συνομιλιών που περιέχονται στην δικογραφία του κατατέθηκε στη Βουλή και αποκάλυψε το Epiruspost.
Στις συνομιλίες αυτές πρώην στελέχη του οργανισμού κάνουν λόγο για «βιομηχανία» που στήθηκε από την Περιφέρεια.
Ο Περιφερειάρχης έδωσε εξηγήσεις τόσο δημόσια όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι προκαλούνται εύλογα ερωτήματα από τη νέα ανάρτηση στην οποία προχώρησε την Δευτέρα επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το αφήγημα ότι «αποκάλυψε τις παράνομες επιδοτήσεις με βοσκοτόπια στο Γράμμο και ισχυρά συμφέροντα τον στοχοποίησαν».
Επιχειρεί να τεκμηριώσει το αφήγημα δημοσιοποιώντας μία επιστολή που είχε αποστείλει στον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, στην οποία αναφέρει ότι οι βοσκήσιμες γαίες της Κοινότητας Γράμμου (Γράμμουστα) «που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, από το 1969 κάνουν χρήση βοσκής μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ηπείρου και δικαιούνται να συνεχίσουν να κάνουν χρήση αυτών. Έργα υποδομής που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων θα γίνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Μετά την εκπόνηση και την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ο καθένας κτηνοτρόφος θα έχει την δική του λιβαδική μονάδα οριοθετημένη με συντεταγμένες».
Με αυτή την επιστολή, κατά τον ίδιο έθιξε συμφέροντα και έγινε αντικείμενο στις συζητήσεις που περιέχονται στην δικογραφία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Με τον τρόπο που συνήθως μιλάει στην ανάρτησή του αναφέρει τα ακόλουθα:
«ΟΠΩΣ βλέπετε από αυτή την Βεβαίωση προς τον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Γιώργο Κασαπίδη , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ. Και στην πλευρά της Ηπείρου αλλά και της Γραμμουστας Καστοριάς τα Κοπάδια είναι Θεσπρωτών και Πρεβεζανων για θερινή Διαβίωση στο Γραμμο. ΕΛΑ ΟΜΩΣ που εκεί από το 1/10/ 2018 δήλωναν Βοσκοτόπια χωρίς Ζώα κάποιοι ….. Έτσι ο Κος ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ ( Newropamplic) και ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΑΚΟ. Ο κος Μπαμπασιδης πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ και ψάχνουν τις Νόμιμες Βεβαιώσεις της Υπηρεσίας μας , που χτύπησαν με τα ωραία βοσκοτόπια χωρίς ζώα που είχαν δηλωθεί εκεί…..Τώρα καταλαβαίνω γιατί έγινε προσπάθεια να Θιγω ….. ως άτομο».
Η αρχική ανάρτηση περιείχε μία ακόμη πρόταση η οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκε. Σε αυτή ανέφερε ότι επρόκειτο για μία νόμιμη διαδικασία της υπηρεσίας χωρίς ο ίδιος να μπορεί να φανταστεί ποιους «χτύπησε».
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Περιφερειάρχης «περιόρισε» το κοινό που μπορεί να σχολιάσει την ανάρτησή του. Έτσι συγκεντρώνει μόνο συγχαρητήρια για την δράση του και ευχές από πιστούς ακολούθους του για επανεκλογή του με ποσοστά άνω του 60%!
Πηγή: epiruspost.gr