Τη συγκρότηση μιας εφταμελούς επιτροπής με δύο αναπληρωματικά μέλη, η οποία θα αναλάβει να συγκεντρώσει σε ένα κείμενο τις προτάσεις που κατατέθηκαν, να τις μεταφέρει στις υπάρχουσες ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με μοναδικό στόχο τη συγκρότηση ενός ενιαίου οργάνου που θα εκφράζει και θα εκπροσωπεί ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό, αποφάσισε η πρώτη συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Την εφταμελή επιτροπή θα αποτελούν οι Ολυμπιονίκες Γιώργος Ποζίδης και Τασούλα Κελεσίδου, οι ακαδημαϊκοί Γιώργος Παυλίδης και Σάββας Μαυρίδης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χάρης Πασβαντίδης και οι Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση Μιχάλης Σαββίδης και Γιώργος Καλαϊτσίδης.
Ως αναπληρωματικά μέλη ορίσθηκαν ο σκηνοθέτης Κώστας Εφραιμίδης και ο αντιπρόεδρος του «Παλλαλιακού» Πλούταρχος Κανετίδης.
Στην πρώτη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκαν γνωστοί Πόντιοι από τους χώρους της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων και μέλη των διοικήσεων δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων.
Έτσι, από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο έδωσαν το παρών και εξέφρασαν τις απόψεις τους υπέρ της ενότητας η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου, ο πρόεδρος και ο γ.γ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, Χαράλαμπος Αποστολίδης και Στέφανος Τανιμανίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Αλεξανδρίδης, η πρόεδρος και ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Παπαδοπούλου και Ηρακλής Τσακαλίδης αντίστοιχα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ Επαμεινώνδας Φαχαντίδης και άλλοι.













Γιώργος Ποζίδης, ένας από αυτούς που πρωτοστάτησαν για τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για πρωτοβουλία άδολη, χωρίς ψηφοθηρικούς σκοπούς ενόψει εκλογών στις ομοσπονδίες, χωρίς πολιτικά κίνητρα, χωρίς να υπάρχει κάποιος από πίσω μας. Στόχος μας είναι η ενότητα και αδελφοσύνη μεταξύ των Ποντίων και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω».
Βούλα Πατουλίδου σημείωσε ότι στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη 19η Μαΐου δεν ήταν κανείς από τους οργανωμένους Πόντιους, τη στιγμή που

www.pontos-news.gr




















