Γίνεται μια φοιτητική εργασία να εξελιχθεί στην πιο οργανωμένη καλλιέργεια βιολογικών μύρτιλων στην Ελλάδα; Κι όμως, η εταιρεία EcoBlueberries ξεκίνησε έτσι ακριβώς: από τον ενθουσιασμό του Πέτρου Καριπίδη για αυτό το ξεχωριστής νοστιμιάς φρούτο, ζουμερό και γεμάτο γλύκα, έτσι όπως το γνώρισε στην άγρια μορφή του στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.
Γεμάτος περιέργεια, αλλά και πείσμα έμαθε τα πάντα για τον βαθύ μπλε, χυμώδη καρπό, αναζήτησε τις καλύτερες ποικιλίες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλλιεργεί 15 από αυτές, πρώτης κατηγορίας, σε 18 στρέμματα γύρω από το Αμύνταιο της Φλώρινας. Πλέον, η ετήσια παραγωγή, που φτάνει τους 20 τόνους, εξάγεται κατευθείαν στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ μικρές ποσότητες διοχετεύονται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.
Πηγή: kathimerini.gr