Πρόωρες εκλογές πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου 2026, στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα γραφεία του Συλλόγου στην Πτολεμαΐδα.
Η εκλογική διαδικασία έγινε νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό -οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν σε περίπου έναν χρόνο- μετά την απώλεια του Μιχάλη Μήγγου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιανουαρίου 2026. Ο Μιχάλης Μήγγος υπήρξε για περισσότερα από είκοσι χρόνια πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου.
Η Κωνσταντίνα Σκόρδα, πρόεδρος του Συλλόγου το τελευταίο διάστημα, μιλώντας για τη σημερινή διαδικασία, ανέφερε ότι στόχος είναι ο Σύλλογος να συνεχίσει «πάνω στα δικά του πρότυπα και στις δικές του αρχές».
«Έχουμε πολλή διέλευση κόσμου. Είναι πολύ χαρούμενο αυτό. Ήθελα να γίνουν εκλογές, γιατί πρέπει να γίνουν με σωστές βάσεις από την αρχή ξανά. Ένας σύλλογος ο οποίος θα είναι ενωμένος όπως ήταν και ελπίζουμε για το καλύτερο», σημείωσε η κ. Σκόρδα.
Η σημερινή διαδικασία σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για τον Σύλλογο, με έμφαση στη συνέχεια, την ενότητα και τη διατήρηση της παρακαταθήκης του Μιχάλη Μήγγου.






























