Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Πτολεμαΐδα τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2026, λόγω της συγκέντρωσης και περιφοράς των Επιταφίων, με την κυκλοφορία να διακόπτεται προσωρινά σε κεντρικό τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 23:00.
Με προσωρινή απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, προβλέπεται απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού 25ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Πτολεμαίων έως τη συμβολή της με τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Π. Αδαμοπούλου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή της θρησκευτικής εκδήλωσης στην πόλη.
Σύμφωνα με την απόφαση, η διακοπή της κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, κατά το χρονικό διάστημα από τις 20:30 έως τις 23:00, ενώ η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται μέσω παρακαμπτήριων οδών.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, στόχος των ρυθμίσεων είναι η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας, η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού κατά την περιφορά των Επιταφίων.
Η απόφαση εκδόθηκε στις 8 Απριλίου 2026 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Ηλία Τσιοτσιά, ενώ προβλέπεται ότι η ισχύς της αρχίζει μετά τη δημοσίευσή της και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.
































