Την προβληματική συμπεριφορά ορισμένων πολιτών στη χρήση των κάδων ανακύκλωσης στην Πτολεμαΐδα καυτηριάζει αναγνώστης, ο οποίος απέστειλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία από σημείο της πόλης.
Όπως φαίνεται, σε κάδο που φέρει ξεκάθαρη σήμανση «Μόνο Πλαστικό» έχουν τοποθετηθεί κλαδιά και υπολείμματα κλαδέματος, τα οποία προφανώς δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία απορριμμάτων.
Η εικόνα αποτυπώνει μια πρακτική που παρατηρείται συχνά σε διάφορα σημεία του Δήμου Εορδαίας, με κάδους ανακύκλωσης να χρησιμοποιούνται για κάθε είδους απορρίμματα, γεγονός που υπονομεύει στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Το ζήτημα της σωστής χρήσης των κάδων παραμένει βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης, κάτι που απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους.

































