Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: “Γκαζώνουν” για να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Μποδοσάκειου νοσοκομείου το Σεπτέμβρη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: “Γκαζώνουν” για να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Μποδοσάκειου νοσοκομείου το Σεπτέμβρη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τρόπους για να αδειοδοτηθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που κατασκευάστηκε μαζί με τη νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ώστε να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εξετάζουν οι υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας και η τεχνική υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, της προέδρου του ΚΟΙΠΠΑΠ Μαρίας Κύρκα και του διοικητή των νοσοκομείων Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο Γιώργο Χιωτίδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο οργανισμών, προκειμένου να εξεταστεί τι ακριβώς χρειάζεται για να αδειοδοτηθεί ο Βρεφονηπιακός σταθμός και να λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια, διότι, δυστυχώς, η νομοθεσία άλλαξε το 2017 ενώ ο Βρεφονηπιακός σταθμός ξεκίνησε και κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές της παλιάς νομοθεσίας και, επομένως, πρέπει να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, κυρίως σε εξοπλισμό και να επιλυθούν κάποιες λεπτομέρειες που δεν υπήρχαν στην παλιά νομοθεσία», δήλωσε ο Δήμαρχος Εορδαίας.

Ο κ. Ζαμανίδης τόνισε ότι «υπάρχει όμως διάθεση και το πνεύμα της συνεργασίας ώστε να δώσουμε λύσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει το Σεπτέμβρη ο Βρεφονηπιακός. Πρέπει όμως να λύσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να μπορέσει η νέα δημοτική αρχή να λειτουργήσει το Σεπτέμβρη το σταθμό του νοσοκομείου». Σημείωσε πως προϋπόθεση είναι «να γίνει και η διοικητική παραλαβή της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, κάτι που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Εφόσον γίνει η παραλαβή του έργου θα μπορέσουμε να προβούμε σε προγραμματική σύμβαση με το νοσοκομείο ώστε να παραχωρηθεί στο δήμο για να τον αδειοδοτήσει».  Δήλωσε μάλιστα ότι «εμείς εάν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα και έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να τον λειτουργήσουμε στις αρχές Σεπτέμβρη».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας επισήμανε μάλιστα ότι αυτός ο Βρεφονηπιακός που προορίζεται για 30 βρέφη και νήπια, θα είναι «ο καλύτερος Βρεφονηπιακός σταθμός της Ελλάδας, αφού πληροί πάρα πολλές προδιαγραφές και διαθέτει πολύ εξοπλισμό και χώρους που δεν απαιτούνται από τη νομοθεσία.» Σημείωσε ωστόσο πως για να αυξηθεί η δυναμικότητα του Βρεφονηπιακού σταθμού και να μπορέσει να φιλοξενήσει πολλά περισσότερα βρέφη και νήπια θα χρειαστεί να γίνουν ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή ομιλία από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας με θέμα «Τα θαύματα του ουρανού» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει αυτήν την Κυριακή στις 18:00 τη διαδικτυακή ομιλία με θέμα : «Τα ...