Μπορεί η προγραμματισμένη τρίτη βραδιά των «ΙΩΝΕΙΑ 2026» στην Πτολεμαΐδα να μην πραγματοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, ωστόσο όσοι βρίσκονταν στη Μικρασιατική Στέγη έζησαν τελικά ένα διαφορετικό, αυθόρμητο γλέντι μέσα στον χώρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία».
Οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί μπροστά από τη Μικρασιατική Στέγη, με ελεύθερη είσοδο.
Για την Κυριακή 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα προέβλεπε μικρασιατικό γλέντι με την ορχήστρα των Δημήτρη Τριχάκη, Βασίλη Ιωαννίδη, Νίκου Τσακαλίδη και Χρήστου Μπαδέμα. Θα συμμετείχαν επίσης το χορευτικό της Λέσχης Ποντίων Περδίκκα και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, ενώ την έναρξη της βραδιάς θα έκανε η χορωδία του Συλλόγου με αφιέρωμα στη γυναίκα της Σμύρνης.
Η προγραμματισμένη εκδήλωση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε. Όπως ανέφερε σε επικοινωνία μαζί μας η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, Βίκυ Χατζηκυριάκου, τα χορευτικά και οι μουσικοί μεταφέρθηκαν μέσα στη Στέγη.
«Δεν έγινε η εκδήλωση. Απλά μπήκαμε μέσα και φιλοξενήσαμε τα χορευτικά και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Τριχάκη έπαιξε για εμάς», μας είπε η ίδια.
Όπως περιέγραψε, οι μουσικοί επέλεξαν να παραμείνουν στον χώρο παρά τη ματαίωση του κανονικού προγράμματος, λέγοντας στα μέλη του Συλλόγου: «Δεν θα φύγουμε, θα μείνουμε για εσάς». Έτσι, η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα αυθόρμητο γλέντι μεταξύ των ανθρώπων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στη Μικρασιατική Στέγη.
«Κάναμε ένα απίστευτο γλέντι», ανέφερε η Βίκυ Χατζηκυριάκου, ευχαριστώντας το μουσικό σχήμα και όσους παρέμειναν στον χώρο.
Στο βίντεο που δημοσίευσε η ίδια αποτυπώνονται στιγμές από αυτό το διαφορετικό κλείσιμο των φετινών «Ιωνείων», που τελικά μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά είχε τη δική του ιδιαίτερη συνέχεια μέσα στη Στέγη.





























