Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: “Φτωχαίνει” το Μποδοσάκειο νοσοκομείο – Με την αποχώρηση τριών Ιατρών -Διευθυντών στη σύνταξη

Πτολεμαΐδα: “Φτωχαίνει” το Μποδοσάκειο νοσοκομείο – Με την αποχώρηση τριών Ιατρών -Διευθυντών στη σύνταξη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και δη ιατρικού προσωπικού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, έρχονται να προστεθούν και τρεις αποχωρήσεις ιατρών με την εκπνοή του 2018, λόγω συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για τον Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου Ιορδάνη Ανδρεάδη, για τον Συντονιστή Διευθυντής της Ορθοπεδικής του Μποδοσάκειου, Αναστάσιο Κουντούδη και τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Πασχάλη Μήγκο, οι οποίοι μετά από πολύχρονη και ευδόκιμη θητεία στο ΕΣΥ αποχωρούν από το νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης.

Οι ανωτέρω αποχωρήσεις ιατρών από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο αποτελούν πλήγμα για το  νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, καθώς είναι γνωστή η έλλειψη ιατρικού προσωπικού που ταλανίζει το εν λόγω νοσοκομείο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια. Πόσο μάλλον που οι προσλήψεις νέου ιατρικού προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες λόγω γραφειοκρατίας και θα αργήσει πάρα πολύ -κατά πως φαίνεται- η αντικατάστασή τους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τη Χειρουργική κλινική η αποχώρηση του επικεφαλής Ι. Ανδρεάδη πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αφού από την περασμένη άνοιξη αποχώρησαν άλλοι δύο ιατροί, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες χειρουργοί να μετρώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η αποχώρηση των ιατρών αυτών από το Μποδοσάκειο αποτελεί όμως πλήγμα και για έναν ακόμα λόγο, καθώς οι γιατροί αυτοί ύψωσαν όταν χρειάστηκε το ανάστημα και τη φωνή τους για να αποτρέψουν ενέργειες εις βάρος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται η καταγγελία – διαμαρτυρία  των Ανδρεάδη και Κουντούδη την άνοιξη του 2017 για την υφαρπαγή εξοπλισμού (χειρουργικού μικροσκοπίου) από το Μποδοσάκειο για την μεταφορά του στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, με το αιτιολογικό ότι ο εν λόγω εξοπλισμός της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου παρέμενε ανενεργός επί 3 χρόνια και τη δέσμευση ότι θα επιστραφεί μόλις προκύψει ανάγκη χρήσης του, ενέργεια η οποία ματαιώθηκε μετά τη διαμαρτυρία τους και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα μετά από σχετικό δημοσίευμα του «e-ptolemeos.gr».

Σε κάθε περίπτωση, η κοινή διοίκηση του “Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο” οφείλει να προβεί αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η πρόσληψη νέων ιατρών που θα καλύψουν τις ανωτέρω χηρεύουσες θέσεις.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου στην Κοζάνη-Φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή θέα!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα απροσδόκητο περιστατικό συνέβη χθες (Πέμπτη) στην Κοζάνη,όταν συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου ο οποίος φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή ...