Με ευχές για μια δημιουργική και δραστήρια χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου 2025-2026 στη Θρακική Εστία Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Παυλίδη & Αδαμοπούλου 46, παρουσία μελών και φίλων του φορέα, μέσα σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Αθανάσιος Καμπούρης, ο οποίος ευχήθηκε υγεία, ενότητα και συνέχιση του σημαντικού έργου διάδοσης της θρακικής παράδοσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Τσομπανάκης, ο εκπρόσωπος τύπου της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, Λιβέρης Πασχαλίδης, καθώς και μέλη των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας.
Η Θρακική Εστία Εορδαίας ξεκινά τη νέα χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα χορευτικών, μουσικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη της θρακικής κληρονομιάς στην περιοχή της Εορδαίας.