Αρχική > Αρθρογραφία > Πρόταση στον δήμαρχο Εορδαίας: Σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για την προστασία των δημοτών μας από τους στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας – Της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου

Πρόταση στον δήμαρχο Εορδαίας: Σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για την προστασία των δημοτών μας από τους στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας – Της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε  την εξέλιξη του θέματος που αφορά στην προστασία των κατοικιών συμπολιτών μας, που έχουν πάρει δάνεια και δυσκολεύονται η αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και να έχουν καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών  καθώς και οι ηλεκτρονικοί  πλειστηριασμοί που ήδη είναι μια πραγματικότητα , ανεξάρτητα με τις «συμφωνίες » που δηλώνονται από την Κυβέρνηση, επαναφέρει  μπροστά μας τον κίνδυνο να χάσουν συμπολίτες μας την περιουσία τους.

Παράλληλα οι Τράπεζες, με πίεση των Δανειστών ξεκίνησαν την πώληση πακέτων δανείων σε FUNDS σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ αργά η γρήγορα και αλλά πακέτα δάνειων συμπεριλαμβανομένων και στεγαστικών, θα προωθηθούν ανάλογα για πώληση, σε τιμές που εκτιμώνται σε 15% της αξίας τους, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα εξαγοράς τους από τους δανειολήπτες.

Απέναντι σ ‘αυτή την κατάσταση και τον κίνδυνο για τους συμπολίτες μας να χάσουν τα σπίτια που έχτισαν με κόπο, θα πρέπει ο Δήμος Εορδαίας, όπως έχουν κάνει ήδη και άλλοι δήμοι στην χώρα, να αναλάβει  ενεργή εμπλοκή με τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού , η οποία θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια και θα  προστατεύει τους δημότες  μας από τους στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Είναι αποσπασμένη υπάλληλος στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, έχει μεταπτυχιακό στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας.