Αρχική > Slider > Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας: ««Δώρον άδωρον» το ελικόπτερο – ασθενοφόρο

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας: ««Δώρον άδωρον» το ελικόπτερο – ασθενοφόρο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Θ. ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ : «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ»

Ως ανέφικτο ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη, το σχέδιο του Δήμου Εορδαίας για την δωρεά ελικοπτέρου – ασθενοφόρου, με βάση το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης. Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις του στον «Π», τονίζει πως είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, θέλει πολύ μεγάλο σχεδιασμό κεντρικά, απαιτείται πρόσληψη προσωπικού και το κόστος είναι δυσθεώρητο και δεν μπορεί να καλυφθεί από τις 400.000 ευρώ  της δωρεάς του Δήμου Εορδαίας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σαραφίδης τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην πράξη και πρακτικά αυτό που κερδίζει κανείς από μια αεροδιακομιδή είναι ελάχιστος χρόνος, μιας και βρισκόμαστε πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού και μέχρι να βγει το σχέδιο πτήσης για να πετάξει το ελικόπτερο το ασθενοφόρο μπορεί να έχει φτάσει στη Βέροια. «Είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστεί σχέδιο πτήσης από επαρχιακό νοσοκομείο για άλλο νοσοκομείο. Αν χρειαστεί αεροδιακομιδή την κανονίζουν στα κεντρικά, στην Ελευσίνα. Είναι πέρα από κάθε φαντασία να σκέφτονται ότι μπορούν να έχουν  το δικό τους μέσο και να πηγαινοέρχονται από μόνοι τους», λέει με νόημα.

Επίσης, σημειώνει πως το κόστος είναι τεράστιο και ξεπερνάει το 1.5 εκ. ευρώ! Επίσης, οι διασώστες και το πλήρωμα που θα το επανδρώσει πρέπει να είναι εκπαιδευμένο σε ειδικά πρωτόκολλα, να έχει ώρες πτήσης. Απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα για να λειτουργήσει κανονικά, με βάρδιες και το απαραίτητο προσωπικό εδάφους, σημειώνει, λέγοντας δεικτικά πως «εδώ δεν επαρκούμε για να κουνήσουμε τα οχήματα». Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία, να σημειωθεί, πως υπάρχουν περί τους 100 διασώστες και το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο, όπως τονίζει, τη στιγμή που ο ίδιος σημειώνει πως έχουν ζητήσει υπόστεγα κόστους 10-20.000 ευρώ από τον Δήμο, ένα αίτημα που δεν έχει υλοποιηθεί και καταλήγει, λέγοντας πως πρόκειται για κάτι που θα είναι «δώρον άδωρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H επίσημη ανακοίνωση του Εργασιακού Σωματείου Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη δωρεά ελικοπτέρου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team