Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ποντιακές συνταγές: Τσιριχτά

Ποντιακές συνταγές: Τσιριχτά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι λουκουμάδες του Πόντου…

ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. αλάτι
Αλεύρι (όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη ένας σφιχτός χυλός)
Λάδι για τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας ένας πηχτός χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι) και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Βάζουμε μπόλικο λάδι να καεί σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια αφού έχουμε πιάσει με τη χούφτα μας το χυλό, τον πιέζουμε προς τα πάνω ώστε να βγει από τον αντίχειρα, τον κόβουμε με το κουτάλι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη.

Τηγανίζουμε μέχρι τα τσιριχτά μας να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζοντάς τααπό το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Αφού έχουμε βάλει τα τσιριχτά σε μια πιατέλα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team