Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πολύ κοντά στο τέλος του lockdown η Εορδαία – Αισιοδοξία προκαλούν τα αποτελέσματα του αλγορίθμου

Πολύ κοντά στο τέλος του lockdown η Εορδαία – Αισιοδοξία προκαλούν τα αποτελέσματα του αλγορίθμου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα βήμα πριν την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή της στο «πορτοκαλί» επίπεδο βρίσκεται η Εορδαία, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πανδημίας.
Όπως είναι γνωστό, για να βγάλει θετικό (δηλαδή μικρότερο του 150) νούμερο ο αλγόριθμος του ημερήσιου δείκτη κρουσμάτων, τα νέα θετικά κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών πρέπει να είναι λιγότερα από 68.
Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από το 68 τις τελευταίες 2 ημέρες, ενώ αυτή τη στιγμή είναι με βεβαιότητα κάτω από 60, ανάλογα και με το πως θα κατανεμηθούν ανά δήμο τα χθεσινά 5 κρούσματα του Ν. Κοζάνης.
Αν επαληθευτεί το ότι ο γνώμονας για τη λήψη της απόφασης είναι αυτός ο αλγόριθμος και μόνο, φαίνεται πως θα έχουμε άρση του λοκντάουν. Επιπλέον, λέγεται πως συνυπολογίζεται θετικά, και  ο πολύ χαμηλός αριθμός νοσηλευομένων θετικών κρουσμάτων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Εάν επαληθευτεί το σενάριο, μένει να ξεκαθαριστεί η έναρξη ισχύος της νέας δέσμης μέτρων.
Νεότερα απόψε μετά τις 18.00. To e-ptolemeos.gr θα σας κρατά ενήμερους με όλες τις εξελίξεις, τα νέα μέτρα, και τις αντιδράσεις των θεσμικών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πτολεμαΐδα: Αρκετές οι ακυρώσεις στα φαρμακεία για το εμβόλιο της AstraZeneca – Η Φαρμακοποιός Ε. Δερβενιτάκη για τη διάθεση των self test και τα εμβόλια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για την διάθεση των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τον ρόλο των φαρμακοποιών, για τον εμβολιασμό ...