Στους 100 επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συγκαταλέγονται και θερμοϋδραυλικοί της Πτολεμαΐδας.
Πιστοποιητικά κατάρτισης απέκτησαν και επαγγελματίες θερμοϋδραυλικοί της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση υδραυλικών και συναφών ειδικοτήτων ως τεχνίτες εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου», που υλοποίησε το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Συνολικά, 100 επαγγελματίες από τη Δυτική Μακεδονία ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, παρακολουθώντας 40 ώρες εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 30 αφορούσαν τη θεωρητική κατάρτιση και οι 10 την πρακτική άσκηση. Η εκπαίδευση περιλάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα, όπως οι συνδέσεις, η εγκατάσταση, ο έλεγχος, η ασφάλεια και η συντήρηση εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
Μεταξύ των πιστοποιημένων επαγγελματιών βρίσκονται και μέλη του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Πτολεμαΐδας, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής σε δράσεις επιμόρφωσης και εξειδίκευσης στον τομέα τους.
Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του ΠΔΜ, στη ΖΕΠ Κοζάνης, με τα πιστοποιητικά να παραδίδει μεταξύ άλλων ο Πτολεμαϊδιώτης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Θεοδουλίδης.































