Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πινγκ- πονγκ ανάληψης ευθύνης για την καραντίνα στην Καστοριά- Ποιος θα πάρει την απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων και σε ποιες περιοχές – Το παρασκήνιο της σύσκεψης- Κρίσιμο Περιφερειακό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Πινγκ- πονγκ ανάληψης ευθύνης για την καραντίνα στην Καστοριά- Ποιος θα πάρει την απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων και σε ποιες περιοχές – Το παρασκήνιο της σύσκεψης- Κρίσιμο Περιφερειακό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σ’ ένα ιδιότυπο παιχνίδι πινγκ- πονγκ φαίνεται να έχει εξελιχθεί η συζήτηση για το ποιος θα πάρει την απόφαση κήρυξης καραντίνας στην Καστοριά, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τη ρητορική που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του Σαββάτου, αλλά και με τα όσα συνέβησαν εντός αυτής σύμφωνα με πληροφορίες του «Π».

Το έντονο παρασκήνιο ξεκίνησε φυσικά από το πρωί της ίδιας ημέρας, όπως σας είχε αποκαλύψει με εκτενέστατο ρεπορτάζ και πλήρη ανάλυση και πάλι ο «Π», ενώ κρίσιμη είναι για τις περαιτέρω εξελίξεις η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ιδιότυπο τρόπο λόγω της κατάστασης που υπάρχει και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η σύσκεψη της Καστοριάς στην ουσία δεν έβγαλε τη «μεγάλη απόφαση», ενώ και τα όσα ουσιαστικά συμφωνήθηκαν είναι πράγματα που ισχύουν εδώ και μέρες ως απόψεις ή διεκδικήσεις της περιοχής, ενώ πολλά ήδη είχε ανακοινώσει σχεδόν την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το κλίμα πάντως στην Καστοριά μύριζε «μπαρούτι» από το πρωί, μιας και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε ζητήσει την παρουσία μόνο των 3 Δημάρχων, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και του Διοικητή του Νοσοκομείου, αποκλείοντας ακόμα και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δείχνει να έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό το συντονισμό της κατάστασης στην περιοχή.

Τελικώς στη σύσκεψη βρέθηκαν τόσο ο Δημήτρης Σαββόπουλος, όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης, Ηλίας Τοπαλίδης.

Οι… έκτακτες παρουσίες όμως συνεχίστηκαν και με την είσοδο στη σύσκεψη του Βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, γεγονός που έκανε την συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τεληγιορίδου, να μιλήσει για αποκλεισμό της.

Εντός της σύσκεψης το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αρνήθηκε πως είναι αρμόδιο να πάρει αποφάσεις για κήρυξη συγκεκριμένων συνθηκών στην Καστοριά, ενώ φάνηκε πως οι Δήμαρχοι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένο αίτημα φοβούμενοι πως θα μείνουν μόνοι στην αντιμετώπιση της κατάστασης και της διαχείρισης ενός καθεστώς «καραντίνας».

Από την άλλη ο Περιφερειάρχης, ζήτησε υπόδειξη συγκεκριμένων περιοχών τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα συμβάλλει σε ότι χρειαστεί είτε οικονομικά, είτε με ενίσχυση προσωπικού τους Δήμους ή τις περιοχές στις οποίες ενδεχομένως θα τεθεί θέμα καραντίνας με το σχεδιασμό, εφόσον χρειαστεί, να κάνει λόγο ενδεχομένως και για μεμονωμένες περιοχές όπου τα επιδημιολογικά στοιχεία φανερώνουν έξαρση του φαινομένου.

Η σύσκεψη και η παρουσία του ΕΟΔΥ ανέβαλε ουσιαστικά και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία έχει αιτηθεί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ακριβώς για το ίδιο θέμα, το οποίο μετά από συνεννόηση μεταφέρθηκε για την Κυριακή το μεσημέρι με τους επικεφαλής και τους Δημάρχους να συμμετέχουν ουσιαστικά σε τηλεδιάσκεψη αφού γραφτεί προφανώς και μία εισήγηση από την περιφερειακή αρχή, πάντα με βάση τα όσα έγιναν στην Καστοριά το Σάββατο.

Παράλληλα η διαδικασία της συνεδρίασης θα γίνει δια περιφοράς, με τους περιφερειακούς συμβούλους να στέλνουν τις απόψεις τους με e-mail κυρίως αν μπει θέμα ψηφοφορίας για αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν.

Πιθανόν πάντως ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης να μεταφέρει στη συνεδρίαση και τα όσα θα ειπωθούν το πρωί της Κυριακής με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα βρεθεί στη Νεάπολη Βοΐου, δεν θα επισκεφθεί όμως την Καστοριά γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του ...