Αυτοψίες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχόβου και στη Νίκειο Σχολή Νυμφαίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου, με στόχο την αποτύπωση των προβλημάτων και τον σχεδιασμό των τεχνικών παρεμβάσεων που απαιτούνται στα δύο κτίρια.
Στο Λέχοβο εξετάστηκε το φαινόμενο των καθιζήσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, σε συνέχεια της σχετικής μελέτης που εκπόνησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας. Κατά την επιτόπια επίσκεψη αξιολογήθηκαν τα δεδομένα της μελέτης και οι εργασίες που κρίνονται αναγκαίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία του ναού.
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας και ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, μαζί με τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας. Παρόντες ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Τάνια Γκαλάβου και η πρόεδρος της Κοινότητας Λεχόβου Ιωάννα Τζουβάρα.
Νωρίτερα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Νυμφαίο και το κτίριο της Νίκειου Σχολής, παρουσία της προέδρου της Κοινότητας Μαρίας Λουίζας Διδασκάλου.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η καταγραφή των αναγκών και ο ακριβής σχεδιασμός των τεχνικών εργασιών που θα απαιτηθούν, ώστε, μετά την αλλαγή χρήσης και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, η Νίκειος Σχολή να μπορεί να λειτουργήσει ως σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.































