Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παραμένουν τα 5 εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας – Αναβαθμίζεται με τρία επιπλέον εξάμηνα φοίτησης στην Αθήνα – Το λάθος στο σχέδιο νόμου

Παραμένουν τα 5 εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας – Αναβαθμίζεται με τρία επιπλέον εξάμηνα φοίτησης στην Αθήνα – Το λάθος στο σχέδιο νόμου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αναστάτωση προκλήθηκε τη Δευτέρα με την είδηση της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η οποία εξισώνεται με τα ΑΕΙ και τα εξάμηνα φοίτησης αυξάνονται με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση σε οχτώ. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου ο 1ος κύκλος σπουδών θα διαρκεί τρία εξάμηνα (στην Πτολεμαΐδα σήμερα οι δόκιμοι της σχολής Πυροσβεστών φοιτούν πέντε εξάμηνα) και επιπλέον πέντε τονίζεται στο σχέδιο διαβούλευσης ότι θα γίνουν στην Αθήνα. Η είδηση έφερε αναστάτωση τόσο στο δήμο Εορδαίας, όσο και στην Περιφέρεια και φυσικά στους βουλευτές, ωστόσο υπάρχει η διαβεβαίωση πως πρόκειται περί λάθους στο σχέδιο νόμου αφού γράφτηκαν λάθος (αντίστροφα) τα εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής και μετέπειτα στην Ακαδημία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με επικοινωνία του «Π» με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έκανε επαφές για το θέμα, τόσο με τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού Κοζάνης, όσο και με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από όπου είχε και τη διαβεβαίωση ότι ο χρόνος φοίτησης των Δόκιμων Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα παραμένει ως έχει, δηλαδή πέντε εξάμηνα και επιπλέον τρία θα γίνουν στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται περί λάθους αναφορικά με τους αριθμούς η αναγραφή τριών εξαμήνων στη σχολή και πέντε επιπλέον εξαμήνων στην Αθήνα.

Σήμερα οι Δόκιμοι πυροσβέστες φοιτούν στην Πτολεμαΐδα πέντε εξάμηνα και μετά την εξίσωσή τους με τα ΑΕΙ η φοίτηση αυτή θα παραμείνει και οι δόκιμοι θα λαμβάνουν επιπλέον εκπαίδευσης τριών εξαμήνων στην Αθήνα.

Για το θέμα ο βουλευτής ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος διέψευσε τα σενάρια, δηλώνοντας πως: «Τις τελευταίες ώρες κάποιοι για ακόμη μια φορά αντλώντας τις πληροφορίες τους από τα «fake news» της Κουμουνδούρου, σπεύδουν σε βιαστικές και επιπόλαιες δηλώσεις για την Πυροσβεστική Σχολή της Πτολεμαΐδας. Κατόπιν συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά και το Υπουργείο Προστασιας του Πολίτη δηλώνω υπεύθυνα ότι όχι απλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά η εν λόγω σχολή από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργεί αναβαθμισμένη ως Ανώτατη – Πανεπιστημιακή. Για την εξέλιξη αυτή έχω ενημερώσει σχετικά και τον Δήμαρχο Εορδαιάς κο Παναγιώτη Πλακεντά, με τον οποίο υπήρξε σύμπνοια απόψεων και συνεργασία. Θα ήταν συνετό να αφήσουμε πίσω την εποχή της παραπληροφόρησης και της διάδοσης ψευδών και ανακριβών ειδήσεων. Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη οδηγεί στην ουσιαστική αναβάθμιση τόσο της σχολής όσο και της Πόλης της Πτολεμαΐδας».

Eπίσης, με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης επεσήμανε πως «Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βρίσκεται σε διαβούλευση, πραγματοποιούνται σημαντικές παρεμβάσεις στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου, της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα, με τη νομοθετική παρέμβαση αναβαθμίζεται η Πυροσβεστική Ακαδημία, η οποία πλέον εξομοιώνεται με ΑΕΙ και ο ακαδημαϊκός κύκλος σπουδών αυξάνεται σε οκτώ εξάμηνα. Στο ίδιο πλαίσιο, θα ενισχυθεί ο ρόλος και θα αντιμετωπισθούν τα πολλαπλά προβλήματα που κουβαλά από συστάσεώς του το Παράρτημα της Πυροσβεστικής Σχολής στην Πτολεμαΐδα, όπως με διαβεβαίωσε σχετικά ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας.

Στο θέμα αναφέρθηκε άμεσα μέσω social media, ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αφού με τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου έγραψε δεικτικά στο facebook για «υποβάθμισή της» και μείωση των εξαμήνων σπουδών στην Πτολεμαΐδα, κάνοντας λόγο για «προκλητική εξέλιξη», σχολιάζοντας δε: «καλές οι γιορτές και οι νιφάδες, αλλά όλα έχουν τα όριά τους». Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις κάνουν λόγο για παραμονή της σχολής ως έχει στην Πτολεμαΐδα και αναβάθμισή της με επιπλέον φοίτηση στην Αθήνα.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη