Αρχική > Ενέργεια > Πανελλήνιες: Τελευταίο «καμπανάκι» για το πρώτο self test των υποψηφίων -Τι ισχύει αν βγει θετικό

Πανελλήνιες: Τελευταίο «καμπανάκι» για το πρώτο self test των υποψηφίων -Τι ισχύει αν βγει θετικό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πέντε ημέρες απομένουν πλέον για την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Το iefimerida.gr έχει ήδη δημοσιοποιήσει τις οδηγίες των ειδικών για τη σωστή προετοιμασία και πλέον οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων θα πρέπει να εστιάσουν στις τεχνικές λεπτομέρειες.

Μια βασική παράμετρος των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων θα είναι τα self test. Οι υποψήφιοι θα πρέπει αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, να κάνουν το πρώτο self test για κορωνοϊό. Η ημερομηνία αφορά τόσο τους υποψηφίους των ΓΕΛ, που ξεκινούν με την πρώτη εξέταση τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, όσο και τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ, για τους οποίους η «πρεμιέρα» των Πανελλήνιων θα γίνει την Τρίτη 15 Ιουνίου (*δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλήνιων σε αυτόν τον σύνδεσμο).

Πανελλήνιες και self test: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο self test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τι γίνεται αν βγει θετικό το self test
Οπως εξηγήθηκε παραπάνω, σε περίπτωση που αποτέλεσμα του self test του υποψηφίου βγει θετικό,  θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να γίνει εργαστηριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορωνοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Άρδασσα: Προστατεύω το Πάρκο του Χωριού μου – Γράφει η Νατάσα Μάγκου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου οι  μαθητές /τριες της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας ...