Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, με τον πλανήτη γη να εκπέμπει SOS!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, με τον πλανήτη γη να εκπέμπει SOS!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η κάθε μέρα που περνάει δείχνει τις εμφανείς επιπτώσεις από την καταστροφική δραστηριότητα του ανθρώπου στο περιβάλλον σε τοπικό, Εθνικό ,αλλά και σε πλανητικό επίπεδο. Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων ,που μας παρέχουν όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για να ζούμε ,αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου.

Είναι προφανές ότι πολλά είναι τα Προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας, περισσότερο από ποτέ, με αποτέλεσμα να εκπέμπει πλέον SOS. Είναι ζητήματα που παραμένουν έως σήμερα άλυτα , όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η αλλαγή του κλίματος, η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, η ερημοποίηση, ο υπερπληθυσμός και άλλα που οδήγησαν στην περιβαλλοντική κρίση της εποχής μας.

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η αφύπνιση όλων ,για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και οφείλουμε να ξαναβρούμε την ανθρωπιστική και πολιτιστική διάσταση της ανάπτυξης, ώστε να επανασυνδεθούν με τον φυσικό μας κόσμο.

 Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε για την προστασία του περιβάλλοντος τηρώντας τους φυσικούς κανόνες , γιατί εάν δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση, σύντομα να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας αντιμέτωποι με την εκδίκηση της φύσης .

Σε μία εποχή λοιπόν ,που τα δεδομένα αλλάζουν τόσο ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο, με την κοινωνία και τον πλανήτη να εκπέμπουν SOS , η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η 5η Ιουνίου 2020, ας αποτελέσει προσωπικό προσκλητήριο ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, για την προστασία του πλανήτη μας!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα σημερινά κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημερινά κρουσματα εντοπίζονται: Στον δήμο Κοζάνης 19, στον δήμο Εορδαίας 2, στον δήμο ...