Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Οι προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Εορδαίας για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως κατατέθηκαν στη διαβούλευση

Οι προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Εορδαίας για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως κατατέθηκαν στη διαβούλευση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤις προτάσεις που κατέθεσε στη διαβούλευση του σχεδίου δίκαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, κοινοποίησε στα ΜΜΕ η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας, με την επικεφαλής Αθηνά Τερζοπούλου και τους δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης. Στις προτάσεις ξεχωρίζει η πρόταση να γίνει πανεπιστημιακό νοσοκομείο το Μποδοσάκειο, να διερευνηθούν οι εξωηλεκτρικές χρήσεις του λιγνίτη, να γίνει αποκατάσταση εδαφών, να γίνει πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στα ορυχεία, να λειτουργήσει ο ΟΣΕ όπου είναι απαραίτητο, ενώ υπάρχουν και προτάσεις στον αγροτικό τομέα με κατασκευή φράγματος στον Φούφα αλλά και στο κομμάτι της έξυπνης γεωργίας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση και συνημμένα οι προτάσεις αλλά και ό,τι σχετικό είχε προηγηθεί από προτάσεις του συνδυασμού:

«H μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας με την επικεφαλής Αθηνά Τερζοπούλου και τους συμβούλους της Δημοτικής παράταξης  συμμετείχαν στην διαβούλευση της Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που λήγει σε λίγες μερες και συμπληρωματικά κατέθεσαν τις εξής προτάσεις ( που αναλύονται στο έγγραφο που κατατέθηκε στην επιτροπή ΣΔΑΜ και είναι συνημμένο στο παρόν άρθρο )

(Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους 2020 κατέθεταν προτάσεις που είχαν απήχηση στον ευρύτερο σχεδιασμό.

Συνημμένες ,στο παρόν άρθρο είναι αυτές που υπεβλήθησαν  στη συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβ. στις   5/2/2020  ,στον υπευθυνο για την δικαιη  Μεταβαση κ.Μουσουρουλη  στις 16/6/2020 και  στον Περιφερειάρχη Δυτ.Μακεδονκας κ. Κασαπιδη, στις 24/6/2020 )  .

Ψηλά στην ατζέντα είναι και οι εξής με την υπογράμμιση προς την Επιτροπή οτι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΟΥΜΕ Σ  ΕΝΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ :

1)Να καταστεί το Μποδοσακειο Νοσοκομείο  Πανεπιστημιακό  Δυτ.Μακεδονιας

2) Να διερευνηθούν οι προτάσεις της Ακαδημίας των Αθηνών για τις εξωηλεκτρικές χρήσεις του λιγνίτη

( αναλυση γίνεται στο συνημμένο έγγραφο -εισήγηση στην επιτροπή ΣΔΑΜ)

3) Στο τομέα της αποκατάστασης εδαφών :Να εξασφαλιστεί με διάταξη, η δυνατότητα στα ΑΜΕΑ , που εξ αυτών απασχολούνται 500 άτομα στη ΔΕΗ, να δραστηριοποιούνται σε θερμοκήπια επί των αποκατασταθεντων εδαφών.

4) Να ληφθει σοβαρα υπ όψιν η δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού σ εκτάσεις των ορυχείων της Δυτ.Μακεδονιας και οχι μονον στην Μεγαλόπολη, όπως αναφέρει το ΣΔΑΜ , διότι υπάρχει μελέτη της ΑΝΚΟ που κόστισε 200.00 ευρώ.

5) Να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λειτουργίας Σιδηροδρομικου δικτύου που ειναι απαραιτητο ιδιαιτερα στις περιοχες που υπάρχουν επιχειρήσεις με ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα.

6 ) Να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση κατασκευής φράγματος στον Φούφα-Εορδαίας

7) Στον Τομέα της Έξυπνης ΓΕΩΡΓΙΑΣ που είναι ένας Άλλος άξονας που στηρίζει το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ να γίνει επιτέλους ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ στην κτηματική περιοχή Πτολεμαΐδας και Κοινοτήτων της

Αθηνά Τερζοπούλου

Μπίγγας Στεφανος

Μίχος Κωστας

Μιχάλης Σισιος

Χρυσανθος Ταιριδης

Ειρήνη Τσάγια

Ιωάννης Δίκας

Δημητρς Τρχανάς

Στεφανος Κωτσίδης

Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  με ταυτόχρονο  εναν ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ  Κοινωνίας μας και τους ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΘΕΛΩ -ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ».

 

ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Επι του σχεδίου δίκαιης Αναπτυξιακής μετάβασης  του Δήμου Εορδαιας. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΔΑΜ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ   Της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ (Πτολεμαιδα 16/6/2020 )

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  Της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΚΗ ΑΡΧΗ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Από τις τοποθετήσεις στην συνεδρίαση της 5ης/2/2020 του Δημοτ.Συμβουλίου Εορδαίας, της επικεφαλής Αθηνάς Τερζοπούλου και των κατωτέρω  δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας, προέκυψαν οι εξής προτάσεις-αιτήματα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάθης Κωνσταντινίδης για το ν/σ που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ενισχύθηκε το κοινωνικό κράτος με την ψήφιση του ν/σ του Υπ. Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων»»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η αναξιοπιστία της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε περίτρανα σε μία ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με σημαντικό κοινωνικό ...