Με παρουσία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συνεχίστηκαν οι δράσεις των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας που από το Σάββατο έχουν στήσει το μπλόκο στη Μπάρα της Σιάτιστας, στα πλαίσια των αποφάσεων της συντονιστικής επιτροπής τους.
Με περίπου 50 αυτοκίνητα και τη φυσική παρουσία 150 αγροτών, μία επιτροπή είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ και έθεσε όλα τα τοπικά ζητήματα των αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες.
Οι αγρότες κάνουν λόγο για απώλεια εισοδήματος με καταστροφές στο προανθικό στάδιο και σημειώνουν πως οι απαντήσεις για αποζημιώσεις μέσω ΚΟΕ σημαίνει αυτόματα μείωση των πραγματικών χρημάτων που πρέπει να τους καταβάλει ο ΕΛΓΑ.
«Είναι ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικών παρεμβάσεων, αν έχει μέσον παίρνεις, αν δεν έχει δεν παίρνεις», τόνισε μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του μπλόκου της Σιάτιστας, Δημήτρης Μόσχος, σημειώνοντας παράλληλα πως η «καραμέλα» με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν προχωράει: «Κανείς δεν ασχολείται.
Μόνο τις εισφορές μας αλλάζουν και εκεί παίρνουν αποφάσεις που καταστρατηγούν τον κανονισμό για άλλες περιοχές. Μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουμε το σκάνδαλο του ΕΛΓΑ. Πρέπει να γλύφουμε και να στήνουμε πελατειακό κράτος για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε», ξεκαθάρισε και μίλησε πολιτική στόχευση ώστε οι παραγωγοί να φύγουν από τα χωράφια τους.
Τέλος, ζήτησε να δυναμώσουν όλα τα μπλόκα και «τα 670 τρακτέρ της Σιάτιστας να γίνουν 1000». «Θα πιέζουμε όσο δεν μπορούν να φανταστούν, θα μας βρουν μπροστά τους, εμείς ανοίγουμε τους δρόμους για όλη την κοινωνία».
Το μπλόκο της Σιάτιστας, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα ο «Π» έχει συγκαλέσει κοινή σύσκεψη φορέων και σωματείων απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να αποφασιστεί γενική απεργία για όλη την περιοχή σε μέρα που καθοριστεί την Τρίτη και ώρα 8μ.μ. στο χώρο όπου έχουν στηθεί τα τρακτέρ επί της Εγνατίας Οδού.



































