Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για το Δημοτικό Σχολείο Ολυμπιάδας απέστειλαν οι Πρόεδροι τεσσάρων Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας. Πιο συγκεκριμένα οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Γαλάτειας, Δροσερού και Αναργύρων με την επιστολή τους την οποία απευθύνουν προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ζητούν τη διατήρηση ως 4/θέσιου του Δημοτικού Σχολείου του Οικισμού, σημειώνοντας στην ανάρτησή που έκαναν για τη γνωστοποίηση του θέματος τα εξής:
«Η εκπαίδευση των παιδιών μας, η ασφάλειά τους και η στήριξη των χωριών μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται μόνο με αριθμούς. Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες της περιοχής και να ανακληθεί η απόφαση υποβάθμισης του σχολείου. Τα χωριά μας πρέπει να έχουν σχολείο και μέλλον».
Μεταξύ άλλων στο κείμενο της Επιστολής τους οι Πρόεδροι αναφέρουν ότι το σχολείο αποτελεί τον μοναδικό πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πυρήνα, ενώ σημειώνουν ότι το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη γεγονός που καθιστά οποιαδήποτε μελλοντική μετακίνηση μικρών μαθητών εξαιρετικά δύσκολη.
Ζητούν δε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την έγκριση της συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου ως 4θέσιο, όπως ορίζεται από την οργανικότητά του.
«Η μονομερής στόχευση της σχολικής μονάδας των τεσσάρων κοινοτήτων μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και οδηγεί σε περαιτέρω κοινωνική υποβάθμιση», τονίζουν οι πρόεδροι.
































