Τον πρώην Πρύτανη ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά , Ομότιμο Καθηγητή του ΠΑΔΑ, Λάζαρο Βρυζίδη τοποθέτησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) .
Αναπληρωτής προέδρου ορίστηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αριστοτέλης Τζιαμπίρης.
Μέλη τοποθετήθηκαν οι:
Θεόδωρος Ξανθόπουλος, ) Διδακτικό προσωπικό Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Δημήτριος Απιστούλας Διδ.Πολιτικών Επιστημών, Διοικητικό προσωπικό ΕΚΠΑ.
Γεώργιος Κυριακόπουλος Σύμβουλος Επιχειρήσεων Πληροφορικής,
Άννα Χαρτοφύλη, επιστημονική συνεργάτιδα ΕΔΥΤΕ/Υποψήφια Διδάκτορα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Δρ Λάζαρος Βρυζίδης,ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, έτος 1974.
Μεταπτυχιακό ενδεικτικό εις την Πληροφορική και Επιχειρησιακή έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, έτος 1982.
Διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Διδακτική των Μαθηματικών με Πληροφορική» με επίδοση «ΑΡΙΣΤΑ», έτος 1993.
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Διορίστηκα στο ΚΑΤΕΕ Κοζάνης το έτος 1977.
Από 12.10.1984 έως 31.8.2005 υπηρέτησα στο Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών.
Από 01.09. 2005 έως 31.08.2013 υπηρέτησα στο Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών.
Από 01.09.2013 έως 02.03.2018 υπηρέτησα στο Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Από 03.03.2018 μέχρι 31.08.2018 υπηρέτησα στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Από 01.09.2019 υπηρετώ ως Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Από τις παραπάνω Διοικητικές θέσεις υποστήριξα με σθένος τα παρακάτω θεσμικά θέματα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των Συνόδων των Προέδρων Τ.Ε.Ι. καθώς και στα μέσα ενημέρωσης:
– Δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
– Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των
αποφοίτων που εκκρεμούν.
– Αύξηση της χρηματοδότησης στα Τ.Ε.Ι. και ειδικότερα στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
– Χρηματοδότηση των Τ.Ε.Ι. ανάλογη αυτής των Πανεπιστημίων με κοινά κριτήρια.
– Έγκριση νέων οργανικών θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
– Τροποποίηση διαδικασιών ανάθεσης ωρών διδασκαλίας και προϋποθέσεων απασχόλησης στους Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες στα Τ.Ε.Ι.
Την ίδια χρονική περίοδο ως Πρόεδρος στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά συνέβαλα στην:
– Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς υπάλληλους, Ε.Τ.Π. και τους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες (Παραλαβή πιστοποιητικών από απόσταση, ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και άμεση προώθηση των διαδικασιών πρόσληψης, εξέλιξης, μονιμοποίησης, διευκολύνσεις, επιμόρφωση, εκπαιδευτικές άδειες κ.λπ.).
– Αντιμετώπιση προβλημάτων από την εφαρμογή του Ν.4009/2011.
– Συνεισφορά στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των τμημάτων.
– Τροποποίηση και επικαιροποίηση όλων των προγραμμάτων σπουδών.
– Έγκριση νέων αυτόνομων και μη μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
– Υλοποίηση έργων υποδομής και νέων κτιρίων (Κτίριο Διοίκησης, Κτίριο ΣΔΟ, Κτίριο Ζ – Αυτοματισμού και Ηλεκτρονικής, Βιβλιοθήκη και Συνεδριακό Κέντρο).
– Απονομή στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση του Diploma Supplement (DS) Label.
– Αναβάθμιση των τελετών ορκωμοσίας.
– Πλήρη διαφάνεια των αποφάσεων της Διοίκησης με την ανάρτησή τους στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και στο νέο δικτυακό τόπο του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
– Οργάνωση και πλήρη λειτουργία της αίθουσας τηλεδιάσκεψης για διευκόλυνση των μελών του Ε.Π. στην συμμετοχή τους στα Ε.Σ.
– Στελέχωση του Γραφείου Διασύνδεσης.
– Πιστοποίηση για επάρκεια των υπηρεσιών του Ειδικού Λογαριασμού και των Διευθύνσεων Οικονομικού και Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών.
– Υποστήριξη της θεατρικής Ομάδας Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
– Υποστήριξη της Μουσικής Ομάδας.
– Υποστήριξη της Ομάδας Χορού των φοιτητών.
– Διοργάνωση και υποστήριξη Ημερίδων και Συνεδρίων για όλες τις κατηγορίες προσωπικού (Ε.Π., Δ.Π. και Ε.Τ.Π.).
– Έκδοση του περιοδικού «διερευνώ…».
Τέλος, κατά την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος, το Τ.Ε.Ι. Πειραιά απέκτησε την ιδιοκτησία του campus, που εδρεύει, με τις διατάξεις της παρ. 16 του άρθρου 2 του Νόμου 3027/2002.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
• Αυτόνομη διδασκαλία Προπτυχιακών Μαθημάτων
Από την ίδρυση των ΤΕΙ (Ν. 1404/82) μέχρι σήμερα, έχω διδάξει αυτοδύναμα στα τμήματα : Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Πολιτικών Δομικών Έργων και Κλωστοϋφαντουργίας, το μάθημα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
• Αυτόνομη διδασκαλία Μεταπτυχιακών Μαθημάτων
Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 μέχρι και σήμερα διδάσκω στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» που συνδιοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Γενικό Τμήμα Μαθηματικών τα παρακάτω Μαθήματα:
o Εφαρμογές της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση
o Συστημικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση
o Βάσεις Δεδομένων και Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων
• Αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
Από 1985 μέχρι το 1998, συμμετείχα με την ιδιότητα του Προϊσταμένου του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών, του Αντιπροέδρου και του Διευθυντή της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, στην Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων του ΤΕΙ- ΠΕΙΡΑΙΑ, κυρίως ως προς την ύλη των Μαθηματικών.
• Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Από το 2006 έως σήμερα, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) : «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων», που υλοποιείτο στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών και σήμερα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης .
Από το 2013 έως 2014, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) : «Επιστήμη των Αποφάσεων με Πληροφορικά Συστήματα», που υλοποιείται αυτόνομα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
Από το 2014 έως σήμερα, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) : «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)», με τέσσερεις κατευθύνσεις : α. Ηλεκτρονικό Επιχειρήν, β. Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, γ. Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Μεταφορές και δ. Εμπείρων Στελεχών και Λήψης Αποφάσεων, που υλοποιείται αυτόνομα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ.
• Επίβλεψη Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών
Από το 2006 έως σήμερα έχω επιβλέψει τουλάχιστον 40 Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες στο πλαίσιο των ανωτέρω Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
• – Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών
Σαν Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, διετέλεσα πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής από την ίδρυση του Ειδικού Λογαριασμού 21.12.1988 μέχρι 31.8.1989. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου από 21.12.1988 μέχρι 31.8.1989 δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, από 1.9.1998 μέχρι 31.8.2002 που ήμουν και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν τα παρακάτω έργα:
8 (οκτώ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
2 (δύο) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ADAPT
10 (δέκα) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEONARDO
5 (πέντε) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ TEMPUS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOCRATES- ERASMUS
2 (δύο) ΓΓΕΤ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ
7 (επτά) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΒΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΝΝΕΔ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (LIFE99)
40 (σαράντα) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
26 (είκοσι έξι) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΑΕΚ
3 (τρία) ΕΠΕΑΕΚ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
63 (εξήντα τρία) ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (1999)
20 (είκοσι) ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (2000)
8 (οκτώ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΕΙ – ΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
38 (τριάντα οκτώ) ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ παλαιοτέρων ετών τα οποία ολοκληρώθηκαν μετά την 01-09-1989
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
1. Λάζαρος Βρυζίδης, (2001) Ανάπτυξη Μαθηματικού μοντέλου πρόβλεψης κατανομών της ροής του σπουδαστικού δυναμικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τεύχος Νο 24 ΑΘΗΝΑΙ/ΑTHENES/ATHENS 2001.
2. Κων/νος Κοντέσης, Λαζάρος Βρυζίδης, Μιχαήλ Κοντέσης (2001).
Το πρότυπο συνωστισμού «με ραντεβού» ως λειτουργικό μοντέλο σταθμών αυτοκινήτων εργαζόμενων σε μεγάλες εργασιακές μονάδες
Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τεύχος Νο 23 ΑΘΗΝΑΙ/ΑΤΗENES/ATHENS 2001
3. C. KANTZOS – L. VRYZIDIS (2001) STATISTICAL TESTING OF EMPIRICAL RESEARCH HYPOTHESES IN ACCOUNTING, JOURNAL OF STATISTICS & MANAGEMENT SYSTEMS, Taru Publications, Vol. .4, No 2.
4. Λάζαρος Βρυζίδης, Κων/νος Αλαφοδήμος, Κων/νος Κωστάκης και Χαράλαμπου Ιωαννίδη, (2001) Στατιστική Ανάλυση Στοιχείων Επιχειρήσεων για την αξιολόγηση τελειοφοίτων σπουδαστών ΤΕΙ, Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης
τεύχος Νο 25 ΑΘΗΝΑΙ/ΑTHENES/ATHENS 2001
5. Κω/νος Αλαφοδήμος, Λάζαρος Βρυζίδης, Ελένη Θεοφίλη, Χαράλαμπος Ιωαννίδης, Κων/νος Κωστάκης (2001) Aξιολόγηση της πρακτικής άσκησης των ΤΕΙ, με στοιχεία σπουδαστών, Επιστημονική Επετηρίδα «ΣΠΟΥΔΑΙ» Πανεπιστημίου ΠΕΙΡΑΙΑ.
6. Κων/νος Αλαφοδήμος, Λάζαρος Βρυζίδης, Ελένη Θεοφίλη, Χαρ/μπος Ιωαννίδης και Κων/νος Κωστάκης (2001) Επεξεργασία στοιχείων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ με χρήση γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών (G.I.S.), Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης,
7. C. AngeIi and L. Vryzidis (2002) INVOLVING MODELLING INFORMATION IN THE SERUCTURE OF AN EXPERT SYSTEM FOR REAL-TIME FAULT DIAGNOSIS, Ανακοίνωση σε Διεθνή Συνέδριο
8. Λάζαρος Βρυζίδης (1998) Τρόποι Διδασκαλίας για τη λύση Μαθηματικών Προβλημάτων, εργασία ως Μονογραφία
9. C. Aggeli, L. Vryzidis and A. Chadjinicolaou (2003) DEVELOPING THE USER INTERFACE FOR AN ONLINE KNOWLEDGE – BASED SYSTEM, IASTED 21st International Conference on Applied Informatics, Innsbruck – Austria, 10-13 February, 2003
10. L. Vryzidis and C. Cantzos (2010) Expansion of tertiary education and labor market mismatches in Greek society: A critical approach, Διεθνές Συνέδριο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – ΚΟΥΒΑ Φεβρουάριος 2010, «Universidad 2010 –The University for a better world»
11. Athanasios Spyridakos, Yannis Psaromiligkos, Lazaros Vryzidis, Maria Litsardaki, Ioannis Salmon, (2011) Survey forest fire detection systems via multicriteria disaggregation-aggregation approach: the case of Lycabettus Hill, International Journal of Multicriteria Decision Making, InderScience, vol2, iss. 1, pp.29-46.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Συμμετοχή στο Ερευνητικό και Μελετητικό Έργο: «Μελέτη Πυρασφάλειας Αλσών, Κήπων και Λόφων του Δήμου Αθηναίων
Αντικείμενο: Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Πυροπροστασία των Αλσών, Κήπων και Δασυλλίων του Δήμου Αθηναίων. Το έργο εκπονήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση υλοποιήθηκε η καταγραφή της παρούσας κατάστασης όσον αφορά στην υπάρχουσα υποδομή στο Δήμο Αθηναίων, την προστασία του πρασίνου από πυρκαγιές. Στην δεύτερη φάση εκπονήθηκε η μελέτη στην οποία περιγράφονται το διαδικαστικό πλαίσιο λειτουργίας πυρασφάλειας και η απαιτούμενη τεχνολογική υποδομή του συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιών με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (θερμοκάμερες, τηλεμετρικά συστήματα, Ειδικό Λογισμικό Ανίχνευσης και Έγκαιρης Προειδοποίησης κ.ά.). Αξιοσημείωτο είναι ότι απαιτήθηκε να λυθούν προβλήματα επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως είναι η βέλτιστη τοποθέτηση (location problem) των συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιών, εργασία που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Multicriteria Decision Making.
Συμμετοχή στο Ερευνητικό και Μελετητικό Έργο «Αναδιοργάνωση Συνεργείων Τροχαίου Υλικού του Δήμου Αθηναίων»
Αντικείμενο: Η μελέτη αφορούσε στο λειτουργικό πρόβλημα της οργάνωσης και αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των Συνεργείων Οχημάτων του Δήμου Αθηναίων. Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εξυπηρετούν 900 οχήματα και λειτουργούν 24ώρες X 7 ημέρες την εβδομάδα. Η μελέτη επικεντρώθηκε στη αναδιοργάνωση των δυο Συνεργείων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας και να αυτονομηθεί ο Δήμος Αθηναίων από τα ιδιωτικά συνεργεία βαρέων οχημάτων αξιοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο τα υπάρχοντα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο του έργου υπήρξε η ανάγκη της επίλυσης του επιχειρησιακού προβλήματος της βέλτιστης χωροθέτησης των μονάδων των συνεργείων, εργασία που παρουσιάσθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρησιακή Έρευνας EURO-OR (Βόννη 2009).
Συμμετοχή στο έργο «Μελέτη εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών»
Αντικείμενο: Ευθύνη του ΟΕΠΕΚ ήταν η εκπαίδευση- επιμόρφωση του προσωπικού της Α’ και Β-θμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε μελέτη εφαρμογής της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για την εκπαίδευση του μεγάλου αριθμού των εκπαιδευτικών της Α-θμιας και Β’-θμιας Εκπαίδευσης – Επιμόρφωσης και η δημιουργία και εγκατάσταση στον ΟΕΠΕΚ συστήματος και υπηρεσίας για την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης. Η μελέτη κατάληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις και προδιαγραφές για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης και τη δομή που θα αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και επικαιροποίηση του συστήματος.
Συμμετοχή στο έργο ACTION LINC χρηματοδοτούμενο από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ε.Ε. στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ Πειραιά. Το έργο διαχειρίζεται ο EOMMEX. (Χρόνος Υλοποίησης 10/2005-12/2007).
Αντικείμενο: Το σύνολο του έργου αφορούσε στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή στρατηγικών για την απασχόληση και την ενεργό γήρανση των μεγαλύτερων σε ηλικία απασχολούμενων στους κλάδους δέρματος και υποδήματος μέσα από ένα σύνολο δράσεων που περιλάμβαναν α) μελέτες, β) κατάρτιση, γ) ανάπτυξη συστημάτων τηλε-εκπαίδευσης, δ) πληροφόρηση και διάχυση των αποτελεσμάτων, κ.α..
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Α. Σπυριδάκος, Α. Πριμέντας, Α. Βασιλειάδης, Γ. Πιερράκος, Λ. Βρυζίδης (2006-2007), ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ & ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ & ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. (Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ACTION LINC από το ΚΤΕ Πειραιά και Νήσων)
Α. Σπυριδάκος, Ι. Ψαρομήλιγκος, Λ. Βρυζίδης, ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΑ, Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Σύμβασης του ΚΤΕ Πειραιά και Νήσων με την ΙΝΙΤΙΑ ΑΕ το 2006-2007.
Α. Σπυριδάκος, Ι. Ψαρομήλιγκος, Λ. Βρυζίδης, Μελέτη Ανάπτυξης Υποδομής e-learning για τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ), 2007.
Α. Σπυριδάκος, Ι. Ψαρομήλιγκος, Λ. Βρυζίδης, Σ. Αλατσαθιανός, Μ. Λιτσαρδάκη, ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΦΩΝ, ΑΛΣΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, 2009.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
A. Spyridakos, P. Kyriazopoulos, L. Vryzidis and M. Litsardaki, A multicriteria model for the design and arrangement of vehicle’s maintenance and repair centres: the case of Athens municipality, 23ο Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακής Έρευνας» που διοργανώθηκε στη Βόννη Γερμανίας από 5 έως 8 Ιουλίου 2009.
Athanasios Spyridakos, Ioannis Psaromiligkos, Lazaros Vryzidis, Maria Litsardaki, Ioannis Salmon, Survey forest fire detection systems via multicriteria disaggregation – aggragation approach: the case of Lycabettus Hill, 24ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρησιακής Έρευνας, Λισσαβόνα, (24th European Conference on Operational Research (EURO 24)) που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πόλη από 11/7/2010 έως 14/7/2010.
Συμμετοχή στο Προεδρείο Διοργάνωσης του 1ου Εθνικού Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών με τίτλο Εφαρμογές των Μαθηματικών στη Διοίκηση, στην Οικονομία, στην Παραγωγή και στην Εκπαίδευση που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πειραιά, 24-26/6/2011.
Συμμετοχή στο Προεδρείο Διοργάνωσης του 5ου Διεθνούς Συμποσίου και 27ου Εθνικού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών, που θα διεξαχθεί στις 9-10-11 Ιουνίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.
ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΒΙΒΛΙΑ:
1. Αριθμητική Ανάλυση
Αλγοριθμική Προσέγγιση
Δ. Κυτάγια – Λ. Βρυζίδη
2. Συμπληρώματα Αριθμητικής Ανάλυσης και Εφαρμογές
Λ. Βρυζίδη
3. Διαφορικές Εξισώσεις
Λ. Βρυζίδη – Γ. Γεωργούδη
4. Συναρτήσεις Πολλών Μεταβλητών
Γ. Γεωργούδη – Λ. Βρυζίδη
5. Μαθηματικά ΙΙΙ Εφαρμοσμένα
Αντ.Αλεξανδρόπουλου – Λ. Βρυζίδη
Πηγή: https://www.esos.gr