Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > O ηγούμενος Νικηφόρος Μανάδης νέος Πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας – Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης

O ηγούμενος Νικηφόρος Μανάδης νέος Πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας – Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αρδάσσης- Κρυόβρυσης, Νικηφόρος Μανάδης, ορίστηκε νέος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με απόφαση του μητροπολίτη κ. Θεόκλητου.

Τον ορισμό του π. Νικηφόρου στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης Φλωρίνης ανακοίνωσε ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος κατά τη διάρκεια του ιερατικού συνεδρίου της μητρόπολης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Φλώρινα και σύμφωνα με δήλωσή του αναμένεται η τυπική επικύρωση της απόφασης από την Ιερά Σύνοδο.

mitropolitis theoklitos

Σε δήλωσή του ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ανέφερε ότι μετά την εκκένωση της θέσης του Πρωτοσύγκελου που κατείχε ο Αρχιμανδρίτης, Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο οποίος εξελέγη στο μεταξύ μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για ένα χρονικό διάστημα η μητρόπολη βρέθηκε χωρίς Πρωτοσύγκελο και μη θέλοντας να κακοκαρδίσει τους πολλούς και μορφωμένους άγαμους κληρικούς της μητρόπολης επέλεξε για τη θέση του Πρωτοσύγκελου έναν εκ των παλαιοτέρων Αρχιμανδριτών, τον π. Νικηφόρο Μανάδη. «Τον εκάλεσα και τον παρακάλεσα να δεχθεί την τιμητική αυτή θέση του Πρωτοσυγκέλου, διότι αυτός είναι μετά τον μητροπολίτη.» Σημείωσε ότι έχει ήδη αποστείλει την απόφασή του στην Ιερά Σύνοδο για επικύρωση προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρωτοσύγκελος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για τυπική επικύρωση καθώς ο ορισμός Πρωτοσύγκελου βρίσκεται στην ευχέρεια του μητροπολίτη.

avgoustinos afxonidis

Με απόφαση του μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου επίσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας ορίστηκε ο Αρχιμανδρίτης, Αυγουστίνος Αυξωνίδης, ο οποίος μέχρι σήμερα εκτελούσε χρέη αναπληρωτή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας.

Ο π. Νικηφόρος με δήλωσή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης, μετά από σχεδόν 40 χρόνια διακονίας στη μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και ως προϊσταμένου της μητρόπολης στην Εορδαία, καθώς και τους ιερείς οι οποίοι μετείχαν στο ιερατικό συνέδριο και χαιρέτησαν την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης. «Δεν ξέρω πολλά για τα νέα μου καθήκοντα, θα με βοηθήσει ο μητροπολίτης», δήλωσε με ταπεινότητα ο π. Νικηφόρος.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας π. Αυγουστίνος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον π. Νικηφόρο ο οποίος ανέλαβε πλεον καθήκοντα Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθούν τα ιερατικά κενά, καθώς υπάρχει έλλειψη ιερέων.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη