Ο Ντέηβιντ Σαλτιέλ εργάστηκε ως Συντονιστής Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στον Οργανισμό Athens Makerspace, εστιάζοντας σε τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια. Στο διάστημα της εργασίας του, ευαισθητοποίησε περισσότερους από 800 μαθητές, πρόσφυγες και ανέργους με κεντρικό άξονα την κουλτούρα “maker movement” – «δημιουργώ με τα χέρια μου».
Ο Παύλος Σύμεντης, ως Οικονομικός Διαχειριστής στη Unique Minds, εργάστηκε για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου. Μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και με στόχο να μειώσει το ποσοστό των μαθητών που δεν είναι βέβαιοι για την επιλογή των σπουδών τους ενημέρωσε 4.000 νέους, για τη διεκδίκηση του επιθυμητού ακαδημαϊκού μέλλοντος για όλους τους μαθητές.
Ο Θοδωρής Τσάτσος συντόνισε τη δημιουργία του 1ου ιδιόκτητου στούντιο ηχογράφησης βιβλίων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διαβάζω για τους άλλους». Η crowdfunding καμπάνια που διοργάνωσε είχε ανταπόκριση από περίπου 38.000 δωρητές, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και ενίσχυσαν το έργο του οργανισμού για την καθολική και την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τη λογοτεχνία για όλους.
Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες, Ο Σωτήρ, “φιλοξένησε” το όνειρο του Στράτου Τσιρώνη, ο οποίος εκπαίδευσε 15 άτομα με αναπηρία στη χρήση Η/Υ με στόχο να ανοίξουν “νέες πόρτες” στη ζωή τους, μέσα από τα οφέλη της τεχνολογίας.
Η Έρρικα Χριστοδούλου εργάστηκε στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης (B.I.C. Of Crete, Agricultural Business & Innovation Center of Crete) σχεδιάζοντας και δημιουργώντας μια ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα για την αγροτική παραγωγική διαδικασία και δραστηριότητα στην Κρήτη. Με τη χρήση καινοτόμων συστημάτων τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας, καθώς και δομών Internet of Things, η πλατφόρμα “έξυπνης γεωργίας” αντιπροσωπεύει πλέον τη νέα και σύγχρονη εικόνα του κλάδου της γεωργίας με 200.000 επωφελούμενους μόνο στο νησί της Κρήτης.
Η Βούλα Χρυσανθακοπούλου και ο Οργανισμός The Tipping Point, μέσω των νέων τεχνολογιών, έφεραν σε επαφή περισσότερους από 1.400 μαθητές με ανθρώπους – πρότυπα από όλον τον κόσμο, λειτουργώντας ως μοχλός προσωπικής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης για κάθε μαθητή, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκεται.
Μάθετε περισσότερα για τους πρωταγωνιστές του 8ου κύκλου του προγράμματος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://bit.ly/WoD_2018 και το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=abokf2_K_dA&feature=youtu.be
τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στο HIGGS, Higher Incubator Giving Growth and Sustainability.
Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα
Εδώ και 26 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 16 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 754.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference. Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/
Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q
Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en