Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Ο Αδαμίδης και το παρασκήνιο στο ΔΣ της ΔΕΗ – Ποιες παραιτήσεις ζήτησε – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Ο Αδαμίδης και το παρασκήνιο στο ΔΣ της ΔΕΗ – Ποιες παραιτήσεις ζήτησε – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ενώ το σχέδιο νόμου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ έχει πάρει το δρόμο του για την Ολομέλεια της Βουλής, δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για ενδεχόμενες παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ. Ήδη έχει γραφτεί σε ανακοινώσεις σωματείων, ήδη έχει εκφραστεί και έχει κυκλοφορήσει.

Σήμερα όμως κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης κάλεσε επίσημα και από μικροφώνου τα 4 μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη ΔΕΗ, να καταψηφίσουν την πώληση και να παραιτηθούν εάν υπερψηφιστεί ο νόμος και επιχειρηθεί να εφαρμοστεί. Πρόκειται για μία πολύ ουσιαστική κίνηση που είναι πολύ πιθανόν να δρομολογήσει εξελίξεις. Ο λόγος είναι απλός: Αν στον αριθμό 4 προσθέσει κάποιος τους εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΣ (Καραλευθέρης Φωτόπουλος) σχηματίζεται μία πλειοψηφία 6 στους 11 που θα καταψηφίσουν πιθανές εισηγήσεις για πώληση μονάδων.

Τα τέσσερα εν λόγω μέλη του ΔΣ, για τα οποία ο Γ. Αδαμίδης χρησιμοποίησε τη φράση «Η ηθική και ο ανδρισμός επιβάλει παραίτηση»  είναι ο Πρόεδρος Μανόλης Παναγιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ανδριώτης, ο πρώην ΒΟΚάρχης Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Άρης Βατάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πολύ μεγάλη πίεση από την πλευρά των εργαζομένων και των στελεχών της ΔΕΗ για αυτές τις παραιτήσεις. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έχει φτάσει ήδη στο σημείο να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, σημαίνει πως έχει γίνει ήδη μεγάλη κουβέντα χωρίς αποτέλεσμα, και πως αν τελικά υποβληθούν, θα υποβληθούν επειδή θα αναγκαστούν.

Τέλος να σημειωθεί, πως αν υποθετικά δεν μπορέσει «να περάσει» πώληση μονάδων από το ΔΣ, μπορεί να καθυστερήσει την όλη διαδικασία για μεγάλο και κρίσιμο διάστημα.

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team