Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Νόστιμος μεζές με μανιτάρια, φέτα και Κρόκο Κοζάνης

Νόστιμος μεζές με μανιτάρια, φέτα και Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΥΛΙΚΑ:

1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια (500 γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
10-12 κλωναράκια Κρόκο Κοζάνης
1 κομμάτι φέτα (100 -150 γρ.) κομμένο σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μεσαία προς δυνατή ένταση, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι μέχρι να ξανθύνει.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά, χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Ρίχνουμε στο τέλος τη φέτα σε κύβους και ανακατεύουμε ελαφρά να αναμιχθεί καλά, σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε το τηγάνι όταν έχουν αρχίσει να λιώνουν οι κύβοι.

Σερβίρεται ζεστό σαν ορεκτικό ή σαν μεζές.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team