Τον Νοέμβριο του 2027 όρισε ως ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου της σήραγγας της Κλεισούρας η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Ε., σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενεργειών το οποίο απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, μετά την τελευταία συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών πριν από μερικές εβδομάδες.
Ο Γιώργος Αμανατίδης ενημέρωσε σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο και για την επιστολή του ΑΚΤΩΡ Α.Ε. προς την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. με την οποία σημείωνε την αύξηση των τιμών στα υλικά με αποτέλεσμα το έργο να φτάσει ακόμα και τα 100εκ. ευρώ στο συνολικό του προϋπολογισμό, με το όριο πληρωμών να έχει ξεπεράσει ήδη το 201%.
Η ανάδοχος εταιρεία ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει το έργο στη μέση, παρά τις αρχικές αμφιβολίες που εξέφρασε μετά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και το μέλλον της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και πλέον μετά από κάποιες εγκρίσεις τις οποίες αναμένει, από το ελεγκτικό συνέδριο και το συμβούλιο δημοσίων έργων θα εντατικοποιήσει του ρυθμούς των εργασιών.
Από πλευράς Περιφέρειας όλες οι απαιτούμενες πληρωμές έχουν γίνει και πλέον βάση του χρονοδιαγράμματος ενεργειών θα παρακολουθείται όλη η εξέλιξη του έργου.






























