Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νέο μνημόνιο συνεργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εν όψει απολιγνιτοποίησης- Συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας

Νέο μνημόνιο συνεργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εν όψει απολιγνιτοποίησης- Συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα ακόμα μνημόνιο συνεργασίας με επιστημονικό φορέα της χώρας, θα υπογράψει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσαρμογής και της διαμόρφωσης του νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής, μετά την επερχόμενη απολιγνιτοποίηση.

Αυτή τη φορά η συνεργασία θα επικυρωθεί με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας(ΙΤΕ), το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, με διεθνή αναγνώριση.

Το ΙΤΕ, με έδρα του το Ηράκλειο της Κρήτης, θα συνδράμει σε συνεργασίες και με άλλους επιστημονικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε θέματα επιστημονικού, τεχνολογικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Προς υλοποίηση των στόχων αυτών θα είναι δυνατόν να συνάπτονται ad hoc προγραμματικές συμβάσεις κατά την κείμενη νομοθεσία, με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας.

Στο μνημόνιο συνεργασίας, αναφέρονται αντικείμενα και δράσεις, ενδεικτικές όπως

– Παροχή επιστημονικής στήριξης εκ μέρους του ΙΤΕ προς την Περιφέρεια.

– Συμμετοχή από κοινού σε ερευνητικά προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα και με περιοχή έρευνας και δράσης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

-Υλοποίηση από κοινού συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από διάφορες πηγές (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά και τομεακά προγράμματα και άλλα).

-Διοργάνωση και συμμετοχή από κοινού, ενεργειών εξωστρέφειας, δημοσιότητας και κατάρτισης (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, ενέργειες ευαισθητοποίησης, προγράμματα κατάρτισης και δια βίου μάθησης, κ.ά.).

Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, δεν έχει οριζόμενη χρονική διάρκεια, καθώς Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ΙΤΕ, θα συμφωνήσουν πως αυτό θα διακοπεί μόνο αν αποφασιστεί από ένα ή και από τα δύο μέρη.

Σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν πως εφόσον χρειαστεί, θα συνάπτονται Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ τους για την εκπόνηση κάποιας εργασίας ή παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση της εξουσιοδότησης που θα ζητήσει την Τρίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 469 κρούσματα (Παρασκευή) – Μικρός ο αριθμός και σε ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 469 τα νέα κρούσματα – 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι Στη Δ. Μακεδονία εντοπίζονται: Στην ΠΕ Γρεβενών ...