«Όποιες παρεμβάσεις και αν γίνουν δεν θα είναι ποτέ το ίδιο» τόνισε στο GRTimes.gr o δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, μετά τις ζημιές που υπέστη το πλοίο «Παναγιώτης» που βρίσκεται στην παραλία του Ναυαγίου της Ζακύνθου.
Τεράστιος είναι ο προβληματισμός στην κοινωνία της Ζακύνθου και στη Δημοτική Αρχή, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πλέον πλοίο «Παναγιώτης» στο φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Κι αυτό διότι μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη περιοχή, το σκαρί κόπηκε στη μέση, ενώ ταυτόχρονα κάποια κομμάτια έπεσαν στην παραλία.
«Έχουμε σειρά επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ έχουμε αποστείλει τα σχετικά αιτήματα – υπομνήματα και περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις οι οποίες εκτιμούμε ότι θα είναι θετικές για την παραχώρηση της διαχείρισης του Ναυαγίου στο δήμο Ζακύνθου» σημείωσε στο GRTimes.gr με αισιοδοξία ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος.
Σοβαρές και μη αναστρέψιμες κάποιες ζημιές στο σκαρί του Ναυαγίου
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου οι ζημιές που έχει υποστεί το σκαρί του Ναυαγίου είναι πολλές και σοβαρές, αλλά και κάποιες μη αναστρέψιμες. «Γι’ αυτό το λόγο, και ζητάμε την αποκλειστική διαχείρισή του, για να σώσουμε… ότι σώζεται. Για να μιλάμε τη «γλώσσα» της αλήθειας όποιες παρεμβάσεις και εάν γίνουν ποτέ δεν θα είναι το ίδιο».
Όσον αφορά το πώς θα φέρει ο Δήμος τον «Παναγιώτη» στην αρχική του μορφή, φέρεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει στο 100%, «δεν πρόκειται να έρθει στην ούτε στην κατάσταση που ήταν όταν απλά προσάραξε στην παραλία πριν 40 χρόνια περίπου, αλλά ούτε σε εκείνη που ήταν πριν από 10 έτη.
Δήμος Ζακύνθου: Στόχος μας να εξασφαλίσουμε ασφαλή θέαση του Ναυαγίου από ξηρά
Τέλος, ο κ. Στασινόπουλος πρόσθεσε στο GRTimes.gr ότι στόχος για τη νέα τουριστική σεζόν είναι αρχικά να αναλάβει ο Δήμος την διαχείριση του Ναυαγίου – όπως έχει ζητήσει ήδη από την Κυβέρνηση- και δη να μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν αυτή τη μοναδική ομορφιά από κοντά, δηλαδή από την ξηρά και όχι μόνο από τα καραβάκια που προσέγγιζαν το σημείο.
«Στόχος μας και γι’ αυτό επιμένουμε είναι να αναλάβουμε άμεσα την διαχείρισή του. Το Ναυάγιο δεν ήταν ανοιχτό καθώς απαγορευόταν η πρόσβαση στην παραλία και προφανώς στο πλοίο. Επιτρεπόταν μόνο η προσέγγιση τουριστικών πλοίων σε μικρή απόσταση για την λήψη φωτογραφιών. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε και την ασφαλή θέαση από ξηράς, ώστε το δεύτερο ποιο γνωστό τοπόσημο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη, που είναι το Ναυάγιο της Ζακύνθου να είναι επισκέψιμο».
Πηγή: Grtimes