Πεντανόστιμα κεκάκια για παρέα στον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας.
από το Γιάννη Λουκάκο
Υλικά για 4 άτομα:
240γρ.αλεύρι
10γρ. μπέικιν πάουντερ
3γρ. μπέικιν σόδα
2γρ. Αλάτι
160γρ. ζάχαρη
60γρ. τρίμμα καρύδας
20γρ. ξύσμα λεμονιού (από 2-3 ακέρωτα λεμόνια)
2 αβγά
100γρ. βούτυρο λιωμένο
225γρ. γιαούρτι
Για τη διακόσμηση:
50γρ. τρίμμα καρύδας
50γρ. μαύρη ζάχαρη
80γρ. καρύδια τριμμένα
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Τοποθετείτε όλα τα υλικά του μίγματος σ’ ένα μίξερ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για muffins ή σε φορμάκια μιας χρήσεως χάρτινα, γεμίζοντάς ταμέχρι τα 2/3.
Ψήνετε στους 180°C μέχρι το σημείο που θα καρφώσετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγαίνει στεγνό.
Αναμειγνύετε τη μαύρη ζάχαρη με την καρύδα και τα τριμμένα καρύδια.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν λίγο, βγάζετε τα muffins από τις φόρμες τους ή τα αφήνετε στα χάρτινα φορμάκια και τα πασπαλίζετε με το μίγμα της μαύρης ζάχαρης που έχετε ετοιμάσει.