Αρχική > Τοπική επικαιρότητα > Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1974 από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και από τότε εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους με κύριο στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί ευκαιρία υπενθύμισης της σημασίας που έχει το περιβάλλον για την καλή υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Οι πιέσεις και οι απειλές προς το φυσικό περιβάλλον είναι πολλές αλλά ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με απλές, καθημερινές δράσεις και καλές συνήθειες, από την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της σπατάλης νερού, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και μέχρι τη μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης που δεν είναι απαραίτητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία να αναζητήσουμε την ανθρωπιστική και πολιτιστική διάσταση της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης. Αποτελεί, επίσης, την προσωπική πρόσκληση – πρόκληση για κάθε έναν από μας να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση πάνω του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.

 

Άνθιμος Μπιτάκης

Δήμαρχος Αμυνταίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.845 νέα κρούσματα σήμερα (30/7) – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.845 τα  νέα κρούσματα -165 οι διασωληνωμένοι, 12 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 48 στην ΠΕ Κοζνης, ...