Τι… ήπιαν στο ΣΥΡΙΖΑ;
Χθες, στο e-ptolemeos.gr δημοσιεύτηκε η είδηση με τον τίτλο «Έμειναν… κάγκελό οι ακροατές “Η αλήθεια είναι ότι με τους αγρότες… τον ήπιαμε” είπε η Τζάκρη», όπου αναφερόταν ότι:
«Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το βράδυ της Τετάρτης η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε σε κομματική εκδήλωση στη Βέροια, όπου ανέπτυξε μια σειρά θεμάτων, κάνοντας μάλιστα σε αρκετά σημεία και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Προς το τέλος της τοποθέτησής της, αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, χρησιμοποιώντας μια φράση που άφησε σύξυλους τους ακροατές.
«Στους αγρότες, κατά το κοινώς λεγόμενο ‘’τον ήπιαμε’’», είπε η βουλευτής προκαλώντας χαμόγελα στο ακροατήριο.»
***
Όσοι δεν γνωρίζουν πως «τον ήπιαμε» είναι μια φράση της αργκό που λέγεται πως σημαίνει «υφίσταμαι τις αρνητικές συνέπειες, κυρίως από πράξη ή κατάσταση για την οποία δεν ευθύνομαι», δικαιολογημένα και εύλογα αναρωτήθηκαν τι είναι αυτό που… ήπιαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Μια εκδοχή είναι πως ήπιαν τον πικρό καφέ της απόρριψης, με την έννοια ότι δεν τους ψήφισαν όπως ήλπιζαν και περίμεναν.
Για άλλη δεν γνωρίζουμε…
***
Πάντως πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.
Με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με αυτά που βγήκαν πιο μπροστά μετά την εκλογή του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Προεδρία, δεν πλήττεις ποτέ.
Όλο και κάτι καινούργιο και διαφορετικό θα πουν ή θα κάνουν…
Μια εξ… αποστάσεως αναμέτρηση στην Κοζάνη!
Για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε να πραγματοποιήσει το πρώτο αναπτυξιακό του συνέδριο για τη Δυτική Μακεδονία, στην αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη, με παρόντα τον Πρόεδρο του κ. Στέφανο Κασσελάκη.
Χθες μάθαμε πως αύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο της Κοζάνης θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς που συγκροτήθηκε από βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα δώσει το παρόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.
***
Έτσι, θα έχουμε μια άτυπη και εξ… αποστάσεως αναμέτρηση των πρώην συντρόφων.
Θα βρεθούν στον ίδιο τόπο, αλλά με απόσταση οκτώ ημερών!
***
Δεν γνωρίζουμε αν οι της Νέας Αριστεράς διάλεξαν σκόπιμα τον τόπο και την ημερομηνία.
Μπορεί απλώς να έτυχε.
Είναι όμως πολύ πιθανό και οι δύο εκδηλώσεις να δώσουν κάποιες ειδήσεις.
***
Η πρώτη χρονικά, αυτή της Νέας Αριστεράς, μπορεί να δώσει ειδήσεις ανάλογα με το ποιοι θα πάνε, καθώς μέσω της ανοιχτής αυτής συνέλευσης θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν τάχθηκαν ανοιχτά με τους αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν αύριο παίρνοντας μέρος στη διαδικασία.
Η δεύτερη χρονικά εκδήλωση, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να δώσει ειδήσεις ανάλογα με το ποιοι δεν θα πάνε στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα θα εκπροσωπηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο του.
Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης και τα ιδιωτικά ΑΕΙ.
Σε αναβρασμό βρίσκεται τις μέρες αυτές ο χώρος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σ’ όλη τη χώρα, καθώς οι φοιτητές εναντιώνονται στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, κάνοντας κατάληψη σε διάφορες σχολές.
Παρακολουθώντας όλη αυτή την αναστάτωση πολλοί αναρωτιόμαστε αν τελικά κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται η πλειοψηφία των φοιτητών ή απλώς μια δυναμική μειοψηφία που έχει βγει μπροστά και ηγείται των κινητοποιήσεων αυτών;
***
Πάντως οι πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν πως η πλειοψηφία της κοινωνίας φαίνεται να συμφωνεί με την ίδρυση και τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως και οι φοιτητές πρέπει να έχουν ανάλογη γνώμη, αφού πολλές φορές οι νέοι άνθρωποι διαφοροποιούνται και αντιτίθενται σε σημαντικά θέματα απέναντι στους μεγαλύτερους.
Και καλά κάνουν.
***
Έχει όμως σημασία και αξία κάποια στιγμή να μάθουμε τι πιστεύει και τι θέλει η πλειοψηφία των φοιτητών και ειδικά σ’ ένα τέτοιο κομβικής σημασίας θέμα που τους αφορά άμεσα.
Είναι τελικά ή όχι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων;
***
Σε ό,τι αφορά το άλλο βασικό αίτημα των φοιτητών για να αναβαθμιστεί το επίπεδο των σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων με καλύτερη στελέχωση τους και τον απαραίτητο εξοπλισμό, και με πτυχία που θα έχουν πραγματική αξία και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, δεν νομίζουμε πως υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ή να πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε.
Και μάλλον άργησε πολύ…