Υλικά
- 1 κούπα φακές
- 1 μεγάλο λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο
- 2-3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Πρέζα αλάτι, μεγάλη
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 σέλινα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- Ελιές Καλαμάτας, μια χούφτα, ψιλοκομμένα
- ½ αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 110 γρ τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 3 κούπες νερό και τις φακές. Μαγειρέψτε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και αφήστε τες να κάτσουν για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσουν ακόμα λίγο νερό.
Σουρώστε τις φακές πολύ καλά και τοποθετήστε τες σε μια μεγάλη λεκάνη σερβιρίσματος.
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Δοκιμάστε το μείγμα και εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι ή/και πιπέρι και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Εάν θέλετε μπορείτε να το τοποθετήσετε και στο ψυγείο, αρκεί όμως να έχετε βάλει το λεμόνι και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο όσο οι φακές είναι ακόμα ζεστές, έτσι ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα.
Προσθέστε τα τεμαχισμένα καρότα, σέλινο και ελιές και ανακατέψτε πολύ καλά. Εάν σκοπεύετε να σερβίρετε αμέσως, προσθέστε και το αγγούρι με τη φέτα, αλλιώς προσθέστε τα λίγο πριν σερβίρετε.
Παλαιά Εθνική Οδός Κοζάνης – Ιωαννίνων
50002 Γλυκοκερασιά – Τσοτύλι, Ελλάδα
info@voion.gr
+30 2468031701
+30 2461031702